Her er Asus' første pinne-PC

Windows 10-baserte «VivoStick» skal konkurrere med Intel Compute Stick.

«Pinne-PC» er navnet på det relativt nye produktsegmentet som stadig flere aktører har kastet seg på den siste tiden. Nå har også Asus bestemt seg for å være på leken, og benyttet IFA-messen til å avduke sitt pinne-PC-bidrag «VivoStick».

Som de mange andre produktene i denne kategorien er VivoStick altså en mini-PC som plugges rett i en TV eller PC-skjerm via en ledig HDMI-port.

Cherry Trail

Asus har ikke oppgitt mange tekniske spesifikasjoner selv, men ifølge blant andre The Verge får VivoStick Intel-prosessorer basert på den relativt nye Cherry Trail-arkitekturen, som altså betyr enten firekjerners Atom X5 på 1,4 GHz eller Atom X7 på 1,6 GHz.

Asus VivoStick. Foto: Asus

I tillegg får mini-PC-en 32 GB lagringsplass, 2 GB minne, to USB-porter, samt støtte for både Wi-Fi og Bluetooth. Minne og lagringsplass er dermed den samme som på for eksempel Intel Compute Stick, men VivoStick ser imidlertid ikke ut til å ha støtte for mikroSD-kort.

Elegant design og Windows 10

Ellers kommer VivoStrick med Windows 10, og de ytre målene ligger på 137,9 mm x 34 mm x 14,9 mm, mens vekten ligger på bare 68 gram. Ifølge Asus har produktet et moderne, «penn-inspirert» design, og utfra bildene å dømme må det nok sies at VivoStick har et noe smidigere utseende enn for eksempel Intel Compute Stick.

Asus har antydet at den nye pinne-PC-en får en veiledende utsalgspris på 129 dollar, som med dagens kurs tilsvarer cirka 1070 kroner. Med norsk moms ser det dermed ut til at den vil ligge omtrent på nivå med Windows-versjonen av Intel Compute Stick. Ingen lanseringsdato for VivoStick er ennå angitt.

Asus satser også stort på spillfronten for tiden: Vi testet det nye bærbare, vannkjølte spillbeistet GX700 »

Les også
Nå blir Intels pinne-PC langt kraftigere
Les også
Google har lansert pinne-PC som kan plugges rett i TV-en
Les også
Denne fullverdige Windows 10-PC-en er på størrelse med en mobiltelefon
Les også
Her setter han inn USB-pinnen som «brenner» opp innsiden av PC-en
Les også
Denne «pinne-PC-en» blir skikkelig rimelig
Les også
Her er Lenovos nye «pinne-PC»
annonse