Tek.no

Nyhet

Dette kommer LG til å vise på CES i januar

Den sør-koreanske produsenten letter på sløret.

LG
19 Des 2015 20:00

Den store elektronikkmessen CES nærmer seg med stormskritt, og i den forbindelse har aktørene startet konkurransen om forbrukernes oppmerksomhet. Nå har sørkoreanske LG avduket et knippe nye, lekre skjermprodukter.

De nye skjermene bærer modellbetegnelsene 34UC98, 34UC88, 27UD68 og 27UD88, hvorav de førstnevnte har en størrelse på 34 tommer, mens de to sistnevnte 27-tommerne skilter med 4K-oppløsning.

FreeSync og store bredskjermer

Alle de tekniske detaljene om skjermene er ennå ikke kjent, men i tillegg til 4-oppløsningen blir i alle fall den ene 27-tommeren, 27UD68, også utstyrt med den såkalte FreeSync-teknologien. FreeSync er AMDs svar på Nvidias G-Sync, og er en spillrettet teknologi for å hindre såkalt «riving» i bildet.

Den nye 15-tommeren, som med sine 980 gram skal være verdens letteste, ifølge LG.
LG

Den andre 27-tommeren, 27UD88, retter seg på sin side mot det LG kaller «kreative profesjonelle», og byr blant annet på den nye USB Type-C-standarden. Skjermen kommer også med forhåndsinnstilte fargerom for de såkalte Rec709- og SMPTE-C-standardene, som brukes innen kringskasting.

I tillegg lanserer LG altså et par store skjermer, 34-tommerne 34UC98 og 34UC88, som både byr på det ekstra brede 21:9-formatet og et kurvet design. Disse modellene byr riktignok ikke på 4K-oppløsning, men derimot den såkalte QHD-oppløsningen, det vil si 3440 x 1440 piksler.

Slipper også fjærlett laptop

LG slipper også en flat 34-tommer, 34UM88, som også retter seg mot profesjonelle, og som blant annet skilter med Thunderbolt 2-standarden.

Skjermer er imidlertid ikke det eneste LG har i ermet i forkant av CES-messen. I pressemeldingen drar selskapet også sløret av en ny 15-tommers, bærbar PC, 15Z960. Denne har en vekt på bare 980 gram, som gjør at LG mener den kvalifiserer til verdens letteste 15-tommer.

Den skal heller ikke være stort større enn en 14-tommer når det gjelder ytre dimensjoner, takket være et kompakt design, og den byr også på Skylake-prosessorer fra Intel. Øvrige spesifikasjoner er ennå ikke kjent, men alle produktene skal altså vises frem på CES-messen, så da vil vi få vite mer.

Nå er OLED på vei til PC: LG skal angivelig lage de første OLED-PC-skjermene »

Les også
Snart skal LG endelig vise frem OLED-skjermen du kan rulle sammen
Les også
Her er nyhetene vi venter på fra CES
Les også
FreeSync rykker et skritt nærmere folk flest
Les også
Eizo Foris FS2735 har en ekstra lur Freesync-funksjon
annonse

Les også