Tek.no

Nyhet

Så mye kode består hele Google av

Mengden vil kanskje overraske deg.

Morrowind/Shutterstock.com, Google
17 Sept 2015 16:12

Søkegiganten Google er som kjent en av de dominende aktørene i IT-universet, med en lang rekke Internett-baserte tjenester. Akkurat hvor mye kode Googles samlede tjenester utgjør er nok noe mange har lurt på, og nå ser det ut til at det faktisk finnes et svar på dette.

Som nettstedet Wired melder var det sjefsingeniør ved Googles programmeringsavdeling, Rachel Potvin, som kom med opplysningene under en ingeniørkonferanse i San Fransisco nylig.

2 milliarder linjer

Potvin beregner at hele Google består av rundt 2 milliarder linjer med kode. Alle disse linjene befinner seg i tillegg på samme sted, det vil si i samme «kodearkiv», eller «repository» som det heter på engelsk.

Potvin dristet seg til å påstå at Google representerer det største slike kodearkivet i hele verden, dog uten å kunne bevise denne påstanden på noe måte.

Som Wired påpeker, består Microsofts operativsystem Windows, som regnes som den mest kompliserte programvaren laget for én datamaskin, til sammenligning av rundt 50 millioner linjer med kode. I så fall består Google med andre ord av 40 ganger så mye kode som Windows.

Gir 25 000 ingeniører stor frihet

Det å plassere all koden på samme sted er en ganske uvanlig løsning med tanke på omfanget, og noe som er teknisk krevende å vedlikeholde, men Google har gode grunner til å velge denne løsningen.

Løsningen gjør nemlig at Googles rundt 25 000 ingeniører enkelt har tilgang til hele koden, og setter disse stor frihet til å dele og bruke kode fra alle deler av Googles tjenester. Dette gjør det igjen enklere å starte og utvikle nye prosjekter.

– Når du starter et nytt prosjekt har du allerede tilgang til en enorm mengde biblioteker. Nesten alt har allerede blitt gjort, sa Rachel Potvin til Wired. Hele foredraget hennes om Googles løsning for lagring av koden kan du se i videoen under.

Google lanserer stadig nye tjenester: Nå har Apple Pay-konkurrenten kommet »

(Kilde: Wired)

Les også
Googles selvbyggermobil faller fra hverandre
Les også
Google blir til Alphabet
Les også
Google har opprettet sitt eget bilselskap
annonse

Les også