Tek.no

Nyhet

Derfor er ikke Yo like dum som du tror

– Yo kan bli større enn Twitter, hevder Wall Street Journal.

Apple App Store/Google Play/montasje
Vegard Haugen
11 Aug 2014 13:04

Yo.

Egentlig kunne artikkelen sluttet der. For den uinnvidde Yo-bruker må vi likevel prøve å forklare nærmere hva i huleste denne nye tjenesten går ut på.

Yo er en app til iOS- og Android, som lar deg sende en «Yo» til andre brukere. Det er en slags meldingstjeneste, bare uten tekst, bilder eller emoticons. Alt du sender og mottar er en enkelt Yo, som dukker opp i varslingsfeltet på mobilen din.

Ifølge Wall Street Journal (WSJ) har flere omtalt appen som verdens dummeste app. Den ble til og med nektet innpass Apple App Store fordi den manglet substans, da utviklerne først prøvde å legge den ut. Nå hevder WSJ at appen kan vise seg å være langt ifra dum – at den på sikt kan bli en mer populær tjenesten enn Twitter!

WSJ-skribent Christopher Mims innser selv at påstanden hans virker hårreisende for mange, men argumenterer likevel for at Yo har en lysende fremtid.

Varslingstjeneste

Utviklerne bak appen har nylig fått inn 1,5 millioner dollar fra investorere, og skal plutselig være verdsatt til mellom 5 og 10 millioner dollar. Det skyldes at de på kort tid har fått 50 000 aktive brukere som til nå har sendt 4 millioner Yos til hverandre. Appen har dessuten blitt lastet ned to millioner ganger.

Mims hevder at Yo feilaktig har blitt tolket som en meldingstjeneste eller et nytt sosialt nettverk. I realiteten er det snarere en varslingstjeneste. Betydningen av en Yo kommer an på avsender og mottaker.

En Yo tidlig om morgen trenger ikke bety noe annet enn «God morgen». En Yo til kjæresten din på ettermiddagen kan bety «Tenker på deg», eller bare du har gått fra kontoret og er på vei hjem. Vi synes det kan minne om en «Facebook-poke» som dukker opp i varslingsfeltet på mobilen din.

Foto: skjermbilde

Nye funksjoner, helt annen app?

Det er derimot først den neste oppdateringen av Yo som ifølge WSJ-skribenten skal stå for revolusjonen. Da vil det nemlig være mulig å legge til en link sammen med Yo-en. I tillegg blir det mulig å koble Yo opp mot en RSS-feed. Dermed vil du kunne få mer informasjon i varslene, samt abonnere på varsler fra ulike kommersielle aktører.

Videre skal det være mulig å bruke Yo som en sikkerhetsløsning. At du for eksempel må sende en Yo til PC-en din for å kunne logge på. Eller at du får en Yo fra restauranten når bordet ditt er klart, eller en Yo når det er en ledig bysykkel i nærheten. Ifølge WSJ, kan israelske Yo-brukere allerede nå få et varsel hvis Hamas sender raketter inn i Israel.

Andre eksempler kan være at du få en Yo like før fotballkampen du vil se begynner, eller en Yo idet bandet entrer scenen på konsert. Eller en Yo hvis det er veiarbeid på veien du vanligvis kjører til jobb.

Utviklerne sier også at de vurderer å innføre ulike typer Yo-er, for forskjellige anledninger. Hvordan dette blir i praksis har de ikke avslørt ennå.

Brukernavn er nok

Appen vil med andre ord snart få langt flere bruksområder. Riktignok kunne du brukt SMS til mye av det samme, men med Yo slipper du å gi telefonnummeret ditt til tredjepartsaktører – brukernavnet er nok. Dessuten slipper du å betale for varslingene.

Enkelte apper, som NSB-appen eller TV 2-nyhetene, tilbyr naturligvis også push-varsling, men med Yo er meningen at alt blir samlet på ett sted. Inntil videre er imidlertid Yo så dum – eller smart – som du og dine venner gjør den til.

Last ned (gratis): Android / iOS

Trenger vi en felles varslingstjeneste á la Yo? Kommentér i forumet nederst!

Slik kan du sende GIF-meldinger med iPhone
Kjempeenkelt triks gjør meldingene morsommere »

(Kilder: Wall Street Journal (WSJ), Apple App Store, Google Play)

annonse

Les også