Til hovedinnhold

– Samsung kommer likevel med superutgave av Galaxy S5

Kildekode avslører spesifikasjonene.

@windyleak

Før lanseringen av Samsung Galaxy S5 gikk det rykter om at det ville komme en kraftigere versjon av telefonen, og at denne ville bli lansert en stund etter den vanlige S5-modellen. Disse spekulasjonene ble imidlertid avvist av Samsungs toppsjef, JK Shin.

Nå er det imidlertid mye som tyder på at det likevel kan komme en mer avansert Galaxy S5-modell. Det skriver nettstedet Sammobile.com, som har analysert kildekode fra Samsung og funnet svært detaljerte tekniske spesifikasjoner for en mobiltelefon med kodenavnet Samsung KQ.

Den nåværende S5-modellen hadde det interne kodenavnet «Project K», og ifølge Sammobile har premiumversjonen av denne navnet KQ. Dette kan også være telefonen som ifølge ryktene vil få navnet «Galaxy F». Det er altså usikkert om KQ er en premiumversjon av S5, eller om det er snakk om en helt ny serie med telefoner under Galaxy F-navnet.

Foto: Sammobile

Tidligere rykter om premium-versjonen av S5 ville ha det til at den vil være laget i metall i stedet for plast. De nye lekkasjene sier ingenting om byggemateriale, men de øvrige spesifikasjonene stemmer i stor grad med tidligere rykter.

Kraftig prosessor og høy skjermoppløsning

Enten prosjekt KQ blir en Galaxy S5 «Premium» eller en Galaxy F, snakker vi om en telefon med svært kraftige spesifikasjoner. Samsungs kildekode avslører at den vil få en Exynos 5430-systembrikke, som er en etterfølger til Exynos 5422-brikken. Brikken inneholder åtte prosessorkjerner, fire A15-kjerner på 2,1 GHz og fire A7-kjerner på 1,5 GHz. Mali-grafikkprosessoren vil også være kraftigere enn den som sitter i Exynos 5422.

Skjermoppløsningen på denne modellen skal være på 1440 x 2560 punkter. Dagens Galaxy S5-modell har en oppløsning på 1080 x 1920.

Litt interessant er det å se at kildekoden viser at LTE/4G-støtten kommer via en Intel XMM7260-brikke som skal gi støtte for 4G-nettene som brukes her i Europa. Qualcomm har til nå hatt et tilnærmet monopol i 4G-mobiltelefoner i Europa.

Dette skal være en prototyp på Galaxy F (prosjekt KQ?) pakket inn i et spesialdeksel som skjuler det egentlige utseendet.Foto: @windyleak

Er dette et bilde av prosjekt KQ?

Via Twitter-brukeren @WindyLeak dukket det tidlig i april opp et bilde av det som skal være en prototyp på Galaxy F. Telefonen på bildet har imidlertid en spesiell innpakning som brukes for å skjule det virkelige utseendet til mobiltelefoner før de kommer på markedet. Men av bildet kan man se at brukergrensesnittet på telefonen er på vietnamesisk. Samsung har en fabrikk i Vietnam, og det har tidligere vært lekkasjer om nye produkter fra denne fabrikken.

Det er usikkert om KQ kommer til Europa, eller om det blir en ren koreansk modell. Men henvisninger til europeisk LTE-støtte i kildekoden gjør at det i hvert fall ikke virker helt usannsynlig. Det har imidlertid også dukket opp lekkasjer om en Samsung-variant med navnet SM-G906S, som ifølge PhoneArena vil være en Qualcomm Snapdragon 805-basert Galaxy S5-modell. Tidligere har Samsung hatt Qualcomm-baserte telefoner i Europa, mens Exynos-modellene har blitt solgt blant annet i Asia.

Få også med deg testen av Samsung Galaxy S5 her »

(Kilde: SamMobile, PhoneArena)

annonse