Til hovedinnhold

Silje Vallestad går av som sjef i Bipper

Bipper-Silje overlater sjefsstolen til tidligere HTC-sjef.

Silje Vallestad, gründer av Bipper og Årets Kvinnelige Gründer i 2011, overlater sjefsstolen i selskapet til svenske Nicklas Jonsson. Jonsson har frem til ansettelsen vært sjef for Global Partnerships i HTC, og blir nå ansvarlig for å bygge Bipper internasjonalt, heter det i en pressemelding Bipper har sendt ut.

Silje Vallestad grunnla Bipper i 2008, og har siden da bygget opp selskapet og lansert foreldrekontrolltjenesten Bipper i partnerskap med Tele2 og VivaCom og trygghetsappen bSafe. Nå gir hun fra seg roret til svenske Nicklas Jonsson, som har 17 års erfaring fra mobilbransjen.

Jonsson kom inn som rådgiver for Vallestad for over et år siden og kjenner selskapet godt. Gjennom det siste året har gründer og nyansatt CEO kontinuerlig diskutert muligheten for å jobbe sammen og hvordan de ønsker å bygge opp selskapet.

– Det har vært et langt svangerskap, men når brikkene først falt på plass var det en raskt fødsel. Vi kjenner hverandre godt og har bygget opp stor gjensidig tillit og respekt over lengre tid. Dette gjør at jeg er svært trygg på at dette er et riktig valg, sier Vallestad.

Fortsetter som Bipper

Denne appen er avbildet på de nye hjemmesidene til bSafe. Appen ser ut til å by på omtrent de samme tjenestene som tilbys via Follow Me Home i dag. Follow Me Home har vært et samarbeidsprosjekt mellom bSafe og G4S Digital Security.

Mens Bipper fortsatt er selskapsnavnet, er det bSafe som er merkevaren Bipper skal gå i markedet med. Fokus fremover er ikke foreldrekontroll men å tilby alle mennesker økt personlig trygghet gjennom å gjøre det lett å bruke mobilen som en sikkerhetsredskap.

– bSafe er et ufattelig spennende produkt! Trygghet er The Next Big Thing, og det Bipper har utviklet er milevis foran alt annet jeg har sett på. I januar lanserer vi en helt ny versjon av bSafe, og den har potensialet til å revolusjonere måten mennesker over hele verden tenker personlig sikkerhet, sier Jonsson.

Med nye bSafe skal brukerne kunne definere sine egne trygghetsnett med venner og familiemedlemmer. I tillegg vil bSafe snart tilby brukerne tilgang på alarmsentraler og vektere både i Norge og utlandet.

Lanserer premiumtjenester

Til Mobilen.no forteller Vallestad at hun fremdeles må være litt hemmelighetsfull med hensyn til utrullingsplanen og det som konkret skjer. Men hun viser til at det kommer en helt ny app, og heviser ellers til selskapets nye hjemmeside, www.getbsafe.com.

Mobilen.no kjenner til at Bipper har hatt et samarbeid med G4S, som har stått bak tjenesten Follow Me Home, en trygghetsapp der nettopp vektertjenester har vært sentrale.

G4S har nå trukket seg ut av Digital Security, og overlatt det videre arbeidet med tjenestene til Safe4 Security Group AS, som er en gruppering bestående av de som tidligere jobbet med dette området i G4S.

Vallestad fortsetter i Bipper, nå som Founder og Chief Safety Officer i bSafe.

annonse