Nyhet

–Ryktene om vår død er betydelig overdrevet

Ny Blackberry-sjef slår tilbake, men hva nå?

Tidligere i desember gikk den nye Blackberry-sjefen John Chen ut og forsikret selskapets bedriftskunder om at ryktene om selskapets død var betydelig overdrevet.

Siden har ingen sett noe til Chen, som ble utnevnt til midlertidig sjef i det kriserammede selskapet etter at et forsøk på salg mislyktes.

Blackberry opplever en situasjon der inntekter fra både håndsett og tjenester er i fritt fall. Tross positive anmeldelser av selskapets nye operativsystem, selger ikke den siste generasjonen smarttelefoner. Selskapets markedsandel har stupt, og nylig måtte det nedskrive usolgte mobiltelefoner for én milliard dollar.

Har penger til ett års drift

Analytikere har anslått at selskapet kan drive i omtrent ett år til med dagens kontantbeholdning. Da er det kroken på døra.

Ifølge Chen skal Blackberry fortsette å investere i forskning og utvikling rettet mot bedrifts- og sikkerhetsmarkedet.

Et annet alternativ er at Blackberry legger ned hele selskapets smarttelefonvirksomhet og konsentrerer seg om programvare, men analytikerne har regnet seg frem til at dette grepet kan koste mer penger enn Blackberry har.

Det er ventet at Blackberry vil måtte foreta ytterligere nedskrivinger av varelageret i løpet av året som kommer. Så gjenstår det å se hva John Chen eventuelt klarer å riste ut av ermet.

Les mer: Blackberry tigger om å bli solgt

Kilde: (WSJ)

Les også
Her er BlackBerry fortsatt store
Les også
Blir dette dødsstøtet for Blackberry?
Les også
– Nye telefoner vil ha tastatur
Les også
BlackBerry dropper Alicia Keys
Les også
Dropper BlackBerry-salg,toppsjefen går av
Les også
PC-gigant kan kjøpe Blackberry
Les også
Gir Blackberry halvannet år å leve
Les også
BlackBerry 10 ikke sikker nok for britiske myndigheter
annonse