Til hovedinnhold
NyhetDenne går på bæsj

Denne går på lort

Japans mest kjente toalettfabrikant avduket onsdag en «lortdrevet» motorsykkel som kan kjøre opptil 300 kilometer på en tank fylt med dyreavfall.

Toto

Det skal være verdens første farkost drevet på avfallsstoffer. Trehjulingen har et toalett istedenfor et vanlig sete, og en diger tørkerull bak.

Men da en ung, kvinnelig modell klatret på sykkelen for en testkjøring onsdag var toalettgiganten Toto raskt ute med å påpeke at hun ikke ville sørge for drivstoff, melder AFP.

- Biogassen den bruker som drivstoff er ikke laget av menneskelig avfall. Den lages av avfall fra husdyr og kloakk, sier talsmann for selskapet, Kenji Fujita, til journalister i en forstad til Tokyo.

Les også: Bill Gates jakter på fremtidens toalett

- Vi håper å øke oppmerksomheten blant forbrukere om vår grønne kampanje gjennom utvikling av miljøvennlige produkter som sparedusjer og sparetoaletter, legger Fujita til.

Selskapet, som lager toaletter utrustet med en rekke ekstra tilbehør som oppvarmede seter, vannsprut med trykk og temperaturkontroll og bakgrunnsmusikk, har ingen planer om å gjøre motorsykkelen kommersielt tilgjengelig.

Se Reuters reportasje om motorsykkelen:

Dette er en reklamefilm for Totos grønne kampanje:

annonse