Til hovedinnhold

Se, et knøttlite Android-nettbrett

Motorolas klokke har blitt rootet og fått Honeycomb-menyer.

En klokkeskjerm på skarve 1,6 tommer virker kanskje ikke som det åpenbare stedet å legge inn Honeycomb-menyer. Likevel er det akkurat det utvikleren Chris Wade har gjort.

Klokken det dreier seg om heter Motorola Actv. Den kjører i utgangspunktet Android, med Motorolas svært forenklede menyer oppå.

Musikk- og treningsdings

Klokkens hovedoppgave er å være en ekstradings som fungerer i tospann med en annen Android-enhet. Klokken kan kobles til pulsbelte og spore treningsøktene dine med GPS. I tillegg kan den spille musikk, og gi deg varsler fra mobiltelefonen din.

Bruksområdet til Motorola Actv skal altså ha noe til felles med Sony Ericssons Liveview – en liten dings som skal gi deg enkel tilgang på funksjonene i mobiltelefonen din.

Les test av Sony Ericsson MN800 Liveview

Kraftig prosessor

De to dingsene er likevel også svært ulike. Det står relativt kraftig maskinvare i Motorola Actv. En 600 MHz prosessor fra Texas Instruments driver klokken, og den har 256 MB arbeidsminne til å hjelpe seg med.

Ferdig opplåst og med menyelementer hentet fra nettbrettversjonen av Android, Honeycomb, ser klokken ut til å fungere forholdsvis godt.

I tillegg til et fullverdig menysystem har Wade lagt inn tilgang for Android Market på klokken. Det betyr at det er duket for kanskje den minste Angry Birds-økten i verden.

(Kilde: engadget.com)

Les også
Er dette en klokke eller en mobiltelefon?
Mer om
annonse