Oculus Rift og HTC Vive blir trådløse ved hjelp av en liten boks

Nytt produkt gjør de brysomme kablene til en saga blott.

En av de mange hindringene som må overkommes før VR-briller kan håpe på en allmenn appell er kablene som henger fra brillene og som begrenser bevegelsesfriheten. For litt siden kunne vi melde om et produkt som gjør HTC Vive trådløs, og nå har det kommet enda en tilsvarende innretning.

Blant andre TechCrunch rapporterer om en sak kalt Rivvr, som ved hjelp av Wi-Fi gjør ledninger til Oculus Rift og HTC Vive unødvendige.

40-80 Mbit/s

Innretningen tar form som en boks som plasseres bak på hodestroppen, som kobles til VR-hodesettet med en USB-, HDMI- og strømkabel. Deretter er det bare å koble boksen til samme Wi-Fi-nettverk som PC-en for å sende signaler fra PC-en til enheten.

Boksen er plassert bak på hodestroppen.

Produsenten har ikke vedlagt så mange tekniske spesifikasjoner, men ifølge TechCrunch, som fikk ta en nærmere titt på produktet, bruker boksen proprietær teknologi til å sendes videosignaler trådløst med en kapasitet på 40-80 Mbit/s.

Seks timers batteritid

Selve boksen skal veie 300 gram, og skal visstnok ikke merkes noe særlig siden kablene, som også veier en del, er borte. Batteripakken har for øvrig en varighet på seks timer.

Forsinkelsen ligger på 11 millisekunder, som ifølge TechCrunch er godt nok til at forsinkelsen ikke er merkbar, men samtidig opplevde nettstedets utsendte litt fusk i signalet et par ganger. Produktet er imidlertid ikke helt ferdig. Det skal lanseres til våren neste år, men en pris foreligger ennå ikke.

MIT jobber også med trådløs VR-teknologi »

Les også
Nå kommer det VR-skjermer som skal fjerne «netting-effekten»
Les også
Snart kan alle VR-briller bli trådløse en gang for alle
Les også
HTC Vive blir trådløs
Les også
Disse VR-brillene har noe verken Rift eller Vive har – nå kan de bestilles
Les også
VR-skjermen til Sharp har over 1000 piksler per tomme
annonse