Til hovedinnhold

Telenor kan få Iphone i oktober

I forbindelse med at Apple og Netcom offentliggjorde at Iphone 3G vil komme til Norge var det lite fokus på selve avtalen. Alle spørsmål om det var en eksklusiv avtale ble møtt med lite informasjon.
Nå har det imidlertid dukket opp informasjon i Sverige som kan tyde på at avtalene mellom Apple og Netcoms morselskap, Teliasonera, er eksklusiv, men kun i en kort periode.
Kommer i oktober
Svenske Macworld har nemlig fått tips om at Telia har fått eksklusivitet til telefonen i Sverige, noe som sannsynligvis vil bety det samme i Norge. Det skal derimot være en vesentlig begrensning i avtalen. Eksklusiviteten skal visstnok bare vare i tre måneder.
Hvis dette stemmer kan det bety at Telenor og andre norske operatører kan begynne å tilby denne telefonen til sine egne kunder allerede 11. oktober i år.
Nå sikrer allikevel norsk forbrukerlovgivning at interesserte kan kjøpe telefonen hos Netcom og flytte den over til en annen operatør ved å bryte kontrakten. Da må det riktignok betales et bruddgebyr, noe som fører til at laveste pris vil være 4.189 kroner for Iphone 3G 8GB og 5.089 for Iphone 3G 16GB.
Ingen kommentar
Ikke overraskende vil ikke Netcom fortelle noe som helst om hvorvidt dette stemmer, eller andre elementer i forhold til deres avtale med Apple.
- Vi kommenterer ikke på vår avtale med Apple, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom til Mobilen.
Han vil heller ikke kommentere hvorvidt de samme avtalevilkårene gjelder for Teliasoneras datterselskap i både Norge og Sverige.

Mer om
annonse