Til hovedinnhold

Få en duft med tekstmeldingen

«Smell-o-Vision» kommer til mobiltelefonene.

Diginfonews / YouTube

En smarttelefon gir deg hovedsakelig tre sanseinntrykk: Skjermen underholder synet, høyttalerne synger ut til hørselen, og den innebygde vibratoren gir berøringsfølelsen noe å gruble på.

Det japanske selskapet ChatPerf ønsker å tilføye enda en sans til denne gullrekka, og presenterer derfor Scentee – en duftende dings du kobler til smarttelefonen din.

Lukten av død og fordervelse

Prinsippet er temmelig enkelt. Du kobler tingesten til dokkinginngangen på telefonen, og velger hva slags type dufter du ønsker å fylle den med. Deretter er det opp til andre folk eller spill å bestemme hva slags lukter du skal utsettes for.

I videoen nedenfor forteller representanten fra ChatPerf at Scentee for eksempel kan brukes i et skytespill, og at lukten av krutt kan dukke opp når du fyrer av våpenet.

Japanerne mener at Scentee kan ha haugevis av bruksområder, og har derfor lansert et utviklerverktøy – slik at produsenter og forbrukere kan leke seg med ideer.

Kun iPhone foreløpig

Scentee er kompatibel med iPhone-modeller opp til 4S. En Android-versjon skal visstnok være underveis, og den endelige utgaven av duftedingsen skal derfor koble seg til hodetelefonutgangen.

Ble du nysgjerrig, kan du ta en nærmere titt på hjemmesiden til ChatPerf.

Japanere liker lukt:
Denne skjermen stinker »

Se en prototype av Scentee i videoen nedenfor:

(Kilde: DigInfo TV)

annonse