Tek.no

Nyhet

– USA har ingen spionasjebevis

Advarsler mot kjøp av Huawei- og ZTE-utstyr ble gjennomført uten bevis, hevder kilder.

Huawei
18 Okt 2012 13:28
annonse

Forrige uke advarte en amerikansk etterretningskomité mot å kjøpe kommunikasjonsutstyr fra kinesiske produsenter som Huawei og ZTE.

Nå forteller to anonyme kilder som har jobbet med rapporten at de aldri klarte å finne noe som kunne tyde på at Huawei var involvert i spionasje. Det skriver Reuters.

Det hvite hus gjennomførte en 18 måneder lang granskning av utstyr til amerikanske teleoperatører, og ifølge Reuters' kilder klarte de aldri å finne bevis for at kinesiske myndigheter skal kunne bruke utstyr fra Huawei og ZTE til å spionere på USA.

Men tidligere i år konkluderte de som jobbet med rapporten med at det å stole på Huawei-utstyr kunne være risikabelt av andre årsaker. Det ble for eksempel funnet sikkerhetshull som kunne utnyttes av hackere.

– Ønsket å finne tegn på spionasje

Det er imidlertid flere ting som fortsatt er uklart. Ifølge Reuters er det fortsatt uklart om sikkerhetshullene som ble funnet i Huawei-utstyr ble plantet der av noen med vilje.

annonse

– Vi visste at enkelte deler av regjeringen virkelig ønsket bevis på aktiv spionasje. Men vi ville ha funnet det, hadde det vært der, forteller en av kildene til Reuters.

– Huawei er et uavhengig multinasjonalt selskap som omsetter for 32 milliarder dollar i året. Vi vil aldri sette vår suksess, eller våre kunders integritet på spill for noen myndigheter eller tredjepart. Aldri., sa Huaweis talsperson i USA, Bill Plummer forrige onsdag.

Sikkerhetstalsperson for Det hvite hus, Caitlin Hayden, ønsker ikke å kommentere saken overfor Reuters.

Huawei Norge tok forrige uke til motmæle mot spionasjebeskyldningene, og viste til en rapport Huawei har utarbeidet hvor de forklarer hva som gjøres for å ivareta sikkerheten.

(Kilde: Reuters)

Les også
Ny spionsikker mobil lanseres på MWC
Les også
Spioner stjal Telenor-sjefenes passord og e-post
Les også
– Vi tar sikkerhet veldig seriøst
Les også
– De hadde bestemt seg på forhånd
Les også
- Huawei og ZTE må forbys!
annonse

Les også