Til hovedinnhold

Endelig tapsfri WiMP til PC

Den norske musikktjenesten fornyes.

WiMP var den første musikkstreamingstjenesten i Skandinavia som kunne skilte med tapsfri ("lossless") lyd, da de lanserte HiFi-løsningen sin i fjor høst. Til manges skuffelse var imidlertid dette kun tilgjengelig på mobilenheter og stereosystemer, ikke PC eller Mac.

Nå melder det norske selskapet i en pressemelding at de lanserer WiMP HiFi også for PC og Mac. I tilegg vil de starte en nysatsing på musikkvideoer og et musikkmagasin, samt at de vil gi deg utvidet låtinformasjon.

– HiFi er som HD for TV, når folk har bedre utstyr leter de også naturlig etter streamingtjenester som kan tilby best mulig lydkvalitet. Vi er stolte over å introdusere den nye desktop-støtten i dag, slik at det blir enda lettere å lytte til musikken på den måten den var ment fra studio, sier administrerende direktør Andy Chen i WiMP.

Tapsfri lyd betyr i dette tilfellet FLAC (44.1 kHz/16-bit), som har en variabel bitrate. Ifølge WiMP selv ligger avspilling i lossless normalt på 700-900 Kbit/s. Premium-tilbudet til WiMP – og Spotify – gir deg "bare" 320 Kbit/s.

Dropper Adobe Air

Videoinnhold er foreløpig bare i beta, og finnes kun til Android-plattformen. Selskapet opplyser også at de går bort fra noe som har plaget mange av kundene, nemlig tilleggsprogrammet Adobe Air. Den oppdaterte utgaven av desktop-programmet er imidlertid bare tilgjengelig for HiFi-kunder.

Prisen på WiMP HiFi-abonnement er 199 kroner per måned, mot 99 kroner per måned for vanlig abonnement. For å oppgradere til HiFi må du endre brukerinformasjonen din på wimp.no.

Den nye programvaren til PC/Mac, som ikke baserer seg på Adobe Air, blir for øvrig tilsendt HiFi-abonnenter per e-post i løpet av dagen, opplyser WiMP til Teknofil.no.

Det er mange om beinet i denne bransjen:
Nå er Dr. Dres Spotify-konkurrent også lansert

(Kilder: Pressemelding)

annonse