Nyhet

Kastet harddisk med Bitcoins til 46 millioner kroner

Britisk IT-mann med kjempetabbe.

Den digitale og anonyme valutaen Bitcoin har skutt i været nok en gang, og denne gangen har verdien passert 1000 dollar. Det er ikke alle som syns dette er like gøy, noe briten James Howells kan skrive under på.

Howells, som jobber innen IT, var rask til å kaste seg på Bitcoin-bølgen i 2009. Han høstet inn 7500 Bitcoins, før kjæresten gikk lei av PC-støyen og fikk ham til å stoppe. Med dagens valutakurs er denne mengden verdt hele 46 millioner kroner.

Det eneste problemet er at harddisken med Bitcoin-koden er kastet på søppeldynga.

Saftsøl

Tidligere i år klarte Howells å søle limonade på datamaskinen som hadde høstet inn den digitale valutaen. Han solgte derfor maskinen, men tok ut harddisken først – som han deretter kastet i søpla.

Nå er harddisken begravd et eller annet sted på den lokale søppeldynga, og Howells har ikke råd til å finansiere en utgravning av noe han neppe vil finne uansett.

– Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Hvorfor er jeg ikke der ute med en spade nå? Jeg tror jeg bare må innfinne meg med at jeg aldri vil finne igjen harddisken, sier Howells til The Guardian.

Mannen bak 3D-printet våpen samler inn penger til nytt prosjekt:
«Dark Wallet» skal redde Bitcoin »

(Kilder: The Guardian via Gizmodo)

annonse