Til hovedinnhold

Tenåringer må møte i retten

Ble fersket av Anonymous – er nå tiltalt for hærverk etter gjentatte dataangrep.

Politiet har nå tatt ut tiltale for hærverk mot DotNetFucksers, og gruppen må derfor stille for retten i Nedre Romerike Tingrett, melder Aftenposten.

Ifølge tiltalen skal de tre norske guttene, nå 16, 19 og 20 år gamle, både sammen og hver for seg ha utført flere såkalte Distributed Denial-of-Service-angrep (DDoS) mot flere norske nettsider i 2012.

Ukjent motiv for angrepene

Bakgrunnen for angrepene er ikke kjent, men ifølge avisen skal to av de tre tiltalte ha erkjent straffeskyld og angrer veldig på det de har gjort. Sistemann ønsker ikke å kommentere saken.

– Det er egentlig uforståelig, men forklares blant annet med at de synes flere av nettsidene var litt dumme eller at en blogger hadde skrevet noe dumt, sier politiadvokat Eirik Moestue til avisen.

DotNetFuckers sine angrep skal ha funnet sted i tidsrommet 28. mars til 7.mai i 2012, der blant annet nettsidene til PST og Norsk Tipping knelte etter et DDoS-angrep.

Fersket av Anonymous

Den 8.mai i 2012 publiserte den verdenskjente hackergruppa Anonymous, sensitiv informasjon om personene som stod bak angrepene, og mente at de gjorde de norske involverte en bjørnetjeneste ved å angi dem på nett.

– Vi synes det er bedre at vi outer og skremmer dem på denne måten enn at de blir vekket av politiet 06.00 på morgenen og får alt av utstyr beslaglagt, skrev de i et svar til TV2.no.

To av de tre personene i DotNetFuckers ble arrestert og siktet av Kripos, dagen etter at Anonymous la ut personopplysningene.

Du har kanskje hørt om den nye digitale valutaen BitCoin?
Her kan du lese vår guide om hvordan det nye fenomenet fungerer »

(Kilde: NTB via Aftenposten)

annonse