Til hovedinnhold

Konkurransetilsynet vil stoppe sammenslåing av NetCom og Tele2

Frykter høyere priser for forbrukerne.

Terje Bendiksby / NTB scanpix

Konkurransetilsynet vurderer å gripe inn mot TeliaSoneras overtakelse av Tele2. TeliaSonera eier NetCom, og oppkjøpet vil ifølge en pressemelding fra konkurransetilsynet innebære en sammenslåing av to av de tre største aktørene innenfor mobiltelefoni.

Konkurransedirektør Christine Meyer i Konkurransetilsynet.Foto: Konkurransetilsynet

– Mobilmarkedet er allerede sterkt konsentrert. Vi frykter at prisene for forbrukerne vil bli høyere og kvaliteten på tjenestene lavere med dette oppkjøpet. Derfor varsler Konkurransetilsynet en mulig stans av sammenslåingen, sier konkurransedirektør Christine Meyer.

TeliaSonera har foreslått tiltak som skal avhjelpe konkurransen, men tilsynet er ikke fornøyd.

– Vi har vurdert disse tiltakene, men har kommet til at de ikke er tilstrekkelige til å rette opp i konkurranseskaden oppkjøpet vil innebære, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

NetCom og Tele2 er uenige

TeliaSonera og Tele2 har frist frem til 22. desember med å gi tilbakemelding på varselet.

August Baumann, administrerende direktør i NetCom.Foto: NetCom

- Vi og Konkurransetilsynet har ulike oppfatninger om hva som sikrer konkurransen på det norske markedet. TeliaSonera er opptatt av å utfordre den dominerende markedslederen, sikre et mangfold av merkevarer og bygge ut 4G raskere til det beste for norske forbrukere. Vi skal nå bruke tid på å sette oss inn i varselet, sier administrerende direktør August Baumann i TeliaSonera i en pressemelding.

Også Tele2s norske direktør Arild Hustad er uenig i vurderingen.

– Vi har belyst alle sider av saken i dialogen med tilsynet, samtidig som vi har tilbudt en rekke avhjelpende tiltak i tråd med lignende saker i EU, sier Hustad.

Hustad sier i en pressemelding at de ønsker en rask avklaring fra Konkurransetilsynet på hva den endelige konklusjonen blir, men at de vil studere forslaget til vedtak nærmere og komme med kommentarer senere.

Forsvinner Tele2, kan det åpne seg muligheter for andre:
Get kan bli Norges nye mobiloperatør »

annonse