Til hovedinnhold

Dette dronekameraet tar bilder i ekstrem oppløsning

Phase Ones nye modell «iXU 180» skulle tilfredsstille de fleste dronefotografer.

t81/Shutterstock.com, Phase One

Kameradroner kommer som kjent stadig i nye og mer avansert utgaver, men det gjøres også fremskritt når det gjelder kameraene som brukes av slike droner. Selskapet Phase One har nå kunngjort et nytt dronekamera som henvender seg til dem som er ekstra kresne når det gjelder bildekvalitet.

Det nye kameraet heter iXU 180 og takler en oppløsning på solide 80 megapiksler. Ifølge produsenten er kameraet, som altså er beregnet på luftfotografering, verdens minste mellomformatkamera som håndterer denne oppløsningen.

Superkompakt

Phase One sier at kameraet er så kompakt at selve kamerahuset ikke er stort større enn objektivrøret. De ytre dimensjonene er på 9,74 cm x 9,3 cm x 11 cm, og vekten er på 925 gram uten objektiv. Oppløsningen er på 10 328 x 7760 piksler, som altså tilsvarer 80 megapiksler.

De beskjedne dimensjonene og lave vekten skal gjøre kameraet enkelt og praktisk å montere på droner, og gir deg dermed muligheten til å knipse knivskarpe bilder spekket med detaljer fra høyt oppe i luften.

Kameraet skal være enkelt å installere i eksisterende rigger, men kan selvsagt også brukes som et selvstendig kamera om du heller ønsker det. Det er kompatibelt med en rekke Schneider-Kreuznach-objektiver på 28 mm, 55 mm, 80 mm, 110 mm, 150 mm og 240 mm.

Lanseres denne måneden

Det byr ellers på dataoverføring via USB 3.0 og ISO-verdier på mellom 35 og 800. Kameraet klarer en lukkertid på opptil 1/1600 sekund, og 1/1000 sekund med 240 millimeters objektiv. Bildene kan lagres i RAW-, TIF- og JPEG-format på CompactFlash-minnekort.

Phase One iXU 180 vil komme i salg fra midten av april måned. Det er ennå ikke klart hva kameraet vil koste. Flere tekniske opplysninger finner du på produktsidene hos Phase One.

Vil du ha en forsmak på hva slags bilder du kan ta med Phase Ones nye kamera? Denne timelapse-videoen ble laget av bilder på nettopp 80 megapiksler »

(Via Gizmodo)

annonse