Tek.no

Nyhet

Fractal Design slipper billig kabinett

Møt det svenske selskapets nye Core X3-serie.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
10 Juni 2014 09:25

Hardware.no/Taipei: Fractal Design er også på plass i Taipei, og blant tingene de viser frem finner vi en ny kabinettserie fra våre svenske naboer. Den nye serien, X3, er en del av Core-familien til selskapet.

Med andre ord en ny billigserie der mottoet til selskapet er «mindre er mer» for denne serien. Det er snakk om i alt fire modeller som utgjør den nye X3-serien, hvor det er to ATX-alternativer i tillegg til to micro-ATX modeller.

Core 3300

Av de fire modellene er Core 3300 den største av dem. Her dreier det seg om et medium stort kabinett som har godt med plass. Du har i alt tre 3,5-tommers brønner i tillegg til at du kan putte inn tre 2,5-toms enheter. Samtidig er det også totalt to 5,25-toms brønner dersom du skulle ha behov for en DVD-brenner eller lignende.

Det følger med blant annet to Silent R2 140 millimeter-vifter, der den ene sitter bak og skal trekke ut varmen fra kabinettet, mens den andre er plassert i fronten av modellen. Skulle du ville bruke dette tårnet til vannkjøling er det plass til en 240 eller 280 millimeter radiator i front, mens du kan hekte på ytterligere enn 240-millimeters radiator i toppen av kabinettet.

Videre er det plass til en 170-millimeter strømforsyning i bunnen av Core 3300, dersom du du vil kjøle den ned med en 140 millimeters vifte. Dropper du dette, er det plass til en større strømforsyning.

Blir antagelig billig

Core 1300.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Vil du sette inn et stort grafikkort, kan ikke dette være lengre enn maksimalt 43 centimeter. Vær dog obs på at sidemonterte strømkontakter på kortet kan komme i konflikt med en eller flere av 3,5-toms brønnene dersom kortet er over 25,5 centimeter langt.

Det nye kabinettet leveres i sort utførelse og måler 23,3 centimeter i bredde, 45,1 centimeter i høyde, og dypden stanser på 51,7 centimeter. Totalt veier Core 3300 rundt 7,8 kilogram. Prisen på de nye modellene er ennå ikke kjent er til lands, men Core 3300 vil koste 60 dollar på det amerikanske markedet. Etter hva vi erfarer vil det tilsi at den havner rundt 500-lappen her på berget.

Vil du vite prisen eksakt, og når de nye modellene kommer på markedet, kan du sette opp en prisvarsel for den kommende X3-serien. Da sender vi deg en e-post når den er på lager og prisen er kjent:

Vi testet for en tid tilbake et nytt kabinett fra nettopp Fractal Design:
Les hva vi synes om Arc Midi R2 her »

Les også
Corsair Carbide Air 240: Kabinettet som ikke bryr seg om hvilken vei du setter det
annonse

Les også