Tek.no

Nyhet

Hvem skal egentlig spille Steve Jobs?

Apple-filmen har fått ny Hollywood-stjerne til hovedrollen.

Shutterstock/Apple
25 Nov 2014 15:56

I over to år har det gått rykter om en ny film som skal handle om livet til den avdøde Apple-gründeren Steve Jobs. Filmen har imidlertid vært en berg-og-dal-bane av rykter, bekreftelser og kanselleringer, at det ikke er godt å vite hva som skal skje.

La oss ta en titt på hva som har skjedd, hva som skjer og hva som trolig kommer til å skje fremover.

Sony og Sorkin ville lage film sammen

Det hele begynte med at filmselskapet til Sony, Sony Pictures, ville lage en film om Steve Jobs. Med på laget fikk de den anerkjente regissøren Aaron Sorkin, mannen bak Facebook-filmen The Social Network og TV-serien The West Wing.

I mars i år gikk det rykter om at Sorkin hadde spurt Christian Bale om å spille Steve Jobs.

Christian Bale sier ja, så nei

I oktober i år ble det bekreftet at, joda, Christian Bale skulle spille Steve Jobs.

Bare en måned senere trakk han seg fra prosjektet, og Hollywood Reporter meldte i begynnelsen av november at Bale ikke skal spille som Apple-gründeren.

Sony ut, Universal inn

Et par uker senere valgte Sony Pictures å gi opp hele prosjektet. Inn kom det konkurrerende filmselskapet Universal Pictures og kjøpte filmrettighetene for 30 millioner dollar.

De bekreftet også at Danny Boyle (Slumdog Millionaire og Trainspotting) vil regissere filmen, fortsatt basert på manuskriptet skrevet av Sorkin.

Hovedrollene er endelig klare

Men, hvem skal ta over for Christian Bale? I dag kunne Hollywood Reporter avsløre at rollen har blitt gitt den skuespilleren Michael Fassbender, blant annet kjent som den unge Magneto i de nye X-men-filmene eller roboten i Prometheus.

Dermed er begge hovedrollene nok en gang satt. Michael Fassbender skal spille Steve Jobs, mens canadiske Seth Rogen skal spille motparten Steve Wozniak.

Det er fortsatt ikke sikkert når filmen bli ferdig, men med tanke på at skuespillerne såvidt har blitt valgt, vil det nok ta en stund før det skjer. Nå virker det imidlertid som bitene begynner å falle på plass for den sagnomsuste filmen.

Klarer du ikke å vente?
Se tullefilmen iSteve gratis her »

(Kilde: Hollwood Reporter)

annonse

Les også