Til hovedinnhold

Samsung Galaxy S5 hoper seg opp på lagrene

Men nordmenn vil fremdeles ha Samsungs flaggskip.

Samsung

Samsung hadde store forventninger til sitt nye flaggskip Galaxy S5. Etter suksessene med S3 og S4 skulle en tro at ikke noe kunne gå galt. Men det gjorde det. Etter de tre første månedene hadde Samsung solgt 12 millioner Galaxy S5. Tallet er imponerende nok, men likevel langt bak forventningene. Samsung Galaxy S4 solgte 16 millioner, eller 30 prosent mer enn Galaxy S5, i sitt første kvartal.

Produserer for lager

JK Shin leder Samsungs mobilsatsing. Nå vil ryktene ha det til at det går mot rokeringer i toppledelsen. (Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no).

Forrige måned la Samsung også frem planer om store endringer i smartmobil-porteføljen. Samsung skal ifølge the Wall Street Journal ha feilberegnet salgsutviklingen, med det resultat at telefonene nå hoper seg opp på lagrene. Det har ført til at Samsung har måttet øke markedsføringsbudsjettet for å få fart på salget.

Selger godt i Norge

Stig-Ove Langø i Samsung Norge, sier han ikke kan kommentere salget av S5. Han legger imidlertid ikke skjul på at modellen har solgt atskillig bedre i Norge enn de globale tallene skulle tilsi. Trolig er salget av S5 på omtrent samme nivå som salget av S4 var i tilsvarende periode.

Kilder Wall Street Journal siterer hevder Samsung vurderer å gjøre endringer i toppledelsen. Det kan bety at JK Shin vil bli erstattet av mannen som i dag leder TV-divisjonen i selskapet.

Styreformann i Samsung, Lee Kun-hee har vært syk siden han fikk et hjerteinfarkt i mai, og det er forventet at hans sønn, Jay Y. Lee vil ta over etter sin far. Samsung vil ikke kommentere påstandene, skriver The Verge.

Her kan du lese hva vi syntes om Samsung Galaxy S5 da vi testet den tidligere i år »

Er du usikker på hvilken mobiltelefon du bør kjøpe?
Samletest: Dette er de beste smartmobilene akkurat nå »

(Kilder: Wall Street Journal og The Verge)

annonse