Nyhet

Opera inngår hemmelig avtale

Skal samarbeide med en programvarekjempe, men vil ikke si hvilken.

I en børsmelding i dag kunne det norske selskapet Opera fortelle at de har inngått en kontrakt med et «et stort software-selskap». Akkurat hvem det er vil de ikke si noe om ennå.

Det de imidlertid vil fortelle er at programvareselskapet vil lisensiere og integrere Operas teknologi i et nytt produkt.

Facebook-oppkjøp?

Den siste tiden har det gått mange rykter rundt at Opera vil innlede et samarbeid med Facebook. Å kalle Facebook et «stort software-selskap» er kanskje en underdrivelse, og selskapet kunne for kort tid siden opplyse om at det blir gjort omtrent én million søk på Facebook hver eneste dag. I samme anledning nevnte Facebook-sjefen Zuckerberg at selskapet var interessert i å lage sin egen søketjeneste, selv om han ikke ville si noe mer konkret.

Kombinert med ryktene som verserte på nettet i mai om at Facebook ville kjøpe Opera, begynner vi kanskje å nærme oss noe.

Dette er selvfølgelig bare spekulasjoner, så du får ta dette med en god klype salt. Det viktige er uansett at Opera har skaffet seg en stor kontrakt, noe Espen Torgersen i analyseselskapet Carnegie ser på som en positiv nyhet.

– det viser at selskapet har en teknologi som er etterspurt, uttalte han i et intervju med E24.

Les også: – Facebook vil kjøpe Opera

(Kilde: E24)

Les også
Dette er Norges «ukjente» superselskap
Les også
Rimi samarbeider med Facebook
Les også
Dette er nyhetene i Opera 12
Les også
– Facebook vil kjøpe Opera
annonse