Tek.no

Nyhet

Armbåndet som lar deg styre alt

«Myo» har tatt internett med storm.

Thalmic Labs
27 Feb 2013 10:30

I dagens teknologiverden har vi begynt å bli vant med utradisjonelle måter å styre dingser på. Vi har alt fra kameraer som registrerer bevegelser, slik som Microsoft Kinect, til stemmestyrte telefoner og berøringsskjermer.

Kanskje det tøffeste innen dette segmentet vi har sett i det siste er Leap, som kan lese av hver minste håndbevegelse. I tillegg kommer nå «Myo», et armbånd som registrerer muskelbevegelser fremfor eksterne håndbevegelser ved hjelp av en rekke sensorer.

Registrerer muskelaktivitet

Alt du skal trenge å gjøre er å ha armbåndet rundt underarmen, og Myo er klar for bruk. Programvare skal finnes til alt fra mobiltelefoner til Windows og Mac, og en rekke forhåndsprogramerte bevegelser er støttet.

I demonstrasjonsvideoen under ser vi hvordan armbåndet bruker en kombinasjon av bevegelsessensorer og målinger av muskelaktivitet til å utføre kommandoer. Sensorene skal være nøyaktige nok til at du kan programmere ulike funksjoner på individuelle fingre. Ettersom musklene i underarmen reagerer før fingeren faktisk beveger på seg, skryter Thalmic Labs at du får inntrykk av at ting nesten skjer før du engang beveger på deg.

Myo benytter seg av Bluetooth 4.0, som bruker mye mindre batteri enn sine forgjengere.

Kommer i år

Skulle du være interessert i å kjøpe Myo, enten det er til spilling, presentasjoner eller for å fjernstyre et kvadrokopter, vil armbåndet være tilgjengelig "i slutten av 2013".

Prisen vil være på 149 dollar, eller drøyt 1100 kroner inkludert moms her i Norge. Armbåndet kommer i bare én størrelse, men vil ifølge selskapet passe "de fleste armer".

Ikke overbevist enda? Se videoen under:

Ta også en titt på Leap, som er 200 ganger mer nøyaktig enn Kinect.

(Kilde: GetMyo via Gizmag)

Les også
Forbyr bruken av Google Glass
Les også
8 ting utviklere vil gjøre med Google Glass
Les også
Her går han på egne bein i Skyrim
Les også
10 smarte dingser å ha med på ferien
Les også
Monkey Kit-stativet gjør jobben
Les også
Styr PC-en med fingeren
annonse