Til hovedinnhold

Motorola lanserte Razr i med Intel Inside

Amerikanerne tar Razr-konseptet et steg videre.

Slik skal nye Motorola Razr i se ut.
Byggematerialene er Gorilla Glass, aluminium og kevlar.
Foreløpig har vi ikke fått spesielt gode bilder av baksiden - dette er det beste Motorola har lagt ut på sine pressesider.

Etter at Motorola kom tilbake på det nordiske markedet for et par år siden har de på mange måter spikret inn standard etter standard. De var først med vanntette smarttelefoner, vannavstøtende toppmodeller og toppmodeller med virkelig heftig batteritid. Alt dette er ting som konkurrentene gradvis har adoptert. Nå er de også først til å kombinere Intels Atom-brikker med de samme egenskapene.

Les også: Hva slipper Motorola og HTC denne uken?

Intel Atom på 2 GHz

Den nye modellen heter Motorola Razr i, og er utstyrt med en Intel Atom-prosessor på hele 2 GHz.

Systembrikken har bare én prosessorkjerne, men denne er laget for å kunne dele opp ytelsen på en god måte gjennom såkalt hyperthreading. Det gjør at den for operativsystem og applikasjoner oppfører seg som en tokjernet prosessor.

Mer skjerm per kvadratcentimeter ...

Razr i har en Super AMOLED Advance-skjerm på 4,3 tommer. Akkurat som videoen som ble sluppet i forkant av lanseringen antydet, har skjermen svært lite ramme rundt langsidene. Motorola skal også ha benyttet lanseringen til å peke nese til Apple.

Siden lanseringen av iPhone 4 med Retina Display har nemlig Apple vært kjent for å ha svært mangle piksler per tomme – noe som kan oversettes til veldig skarpe skjermer. Motorola på sin side hevder de har 40 prosent mer skjerm per kvadratcentimeter telefon enn iPhone 4S og 15 prosent mer enn iPhone 5.

Skal være lynrask

Det er Android 4 som kjører på skjermen, men Motorola lover at telefonen vil la seg oppgradere til Android 4.1, uten å foreløpig oppgi noe tidsperspektiv for denne oppgraderingen.

Et av de store poengene Motorola trekker frem i sin pressemelding er hastigheten på veksling mellom apper, og i særdeleshet et kamera som skal være raskere enn konkurransen. Det skal nemlig starte opp på under ett sekund og har en dedikert kameratast.

Oppløsningen på bildene du får ut er 8 megapiksler, og telefonen skal også støtte multishot, altså at den fotograferer mange bilder i raskt tempo. Det skal ta under ett sekund å fange ti stillbilder. Det fins også en innebygget HDR-funksjon i Razr i. Det betyr at telefonen kan sette sammen flere bilder for å øke dynamikk og kontrast i bildet.

God batteritid?

Batteriet i Razr i er på 2000 mAh. Denne størrelsen har blitt vanlig i dagens toppmodeller, men det er likevel noe større enn batteriet i ZTE Grand X IN som så langt er den eneste Intel-telefonen vi vet med sikkerhet er på vei til landet.

Motorola Razr i har en av relativt få strømsparefunksjoner vi har hatt virkelig god erfaring med. Smartactions skal nemlig kunne gi en Android-telefon inntil 30 prosent bedre batteritid med samme størrelse batteri. Vår opplevelse med Razr og Razr MAXX er at påstanden ikke er så langt unna å stemme.

Les også: Sniktitt på Intel-mobilen ZTE Grand X IN

Aluminium, kevlar og Gorilla Glass

Motorola skryter ellers av et chassis i diamantkuttet aluminium, kevlardekket bakside og et vannavstøtende lag som dekker telefonen fra innerst til ytterst. Skjermen er dekket av solid og ripemotstandsdyktig Gorilla glass.

Alle ting tyder altså på at dette blir en relativt solid smarttelefon, som også har gode forutsetninger for å overleve en regnbyge eller tre.

Foreløpig har Motorola sagt veldig lite om pris eller hvor den blir tilgjengelig. Utvalgte markeder i Europa vil få telefonen, men vi venter fortsatt på å få bekreftet eller avkreftet om Norge er ett av disse. Vi har imidlertid fått de fleste Motorola-produktene ganske raskt etter lansering den siste tiden, og håper det vil fortsette med Razr i.

Vi så den første offisielle Intel-mobilen i Las Vegas under CES-messen i januar. Her kan du lese vårt førsteinntrykk av Lenovo K800.

Her er Motorolas egen skrytevideo for Razr i:

Mer om
annonse