Til hovedinnhold

Bli sprek på jobben med Active Desk

Nå kan du brenne 300 – 800 kilokalorier på en vanlig arbeidsdag.

Å trene mens du jobber er ikke noen ny tanke. Tidligere eksempler har likevel vært store og klumpete, og det er her slanke og elegante Active Desk kommer inn i bildet.

Dette er i all hovedsak en spinningsykkel som er plassert under arbeidspulten din. Når du kommer på jobb, er det med andre ord bare å sette seg ned, fyre opp PC-en og sette i gang med å trå.

Løser helseproblem?

Tiltak som Active Desk kan være et godt hjelpemiddel i dagens samfunn, hvor vi ser en stadig større utbredelse av såkalte livsstilssykdommer. Folk er rett og slett for stillesittende, og med en innretning som Active Desk på jobben, kan noe av belastningen på deg selv bli fjernet.

Du blir fremdeles sittende med Active Desk, i motsetning til å trene stående. Oppfinneren Jim Martin, som har doktorgrad i idrettsvitenskap, hevder at du uansett kan forbrenne mellom 300 og 800 kilokalorier hver dag ved å trå i et behagelig tempo. Det er ikke verst.

Ifølge en studie foretatt av doktor James A. Levine ved Mayo Clinic, får man en drastisk økning i faren for diverse hjerte- og karsykdommer ved et stillesittende liv. Active Desk kan bidra til å demme opp for dette, og da gjerne sammen med andre former for trening på fritiden.

Blir folkefinansiert

Active Desk er å finne hos folkefinansieringsnettstedet RocketHub.

Her har de ansvarlige spurt om 10 000 dollar (55 000 kroner), og har i skrivende stund fått inn godt over halvparten, selv med nesten en måned igjen av finansieringsperioden.

Endelig pris ser ut til å bli på rundt 2000 dollar (over 11 000 kroner), men tatt i betraktning at du eller arbeidsgiveren din kan få en langtidsgevinst på et slikt kjøp, er det ikke så dyrt likevel.

Vi er på Facebook!

Se presentasjonen av Active Desk på Vimeo:

(Kilde: RocketHub)

Les også
7 måter sitting vil drepe deg på
Les også
Bruk gatelys som treningsapparat
Les også
Denne gjør det morsommere å trene
Les også
Fotballsko deler resultatene dine på Facebook
Les også
Nå kan du trimme mens du sitter ved kontorpulten
Les også
De 8 beste appene for trening
annonse