Til hovedinnhold

Verdens tynneste mobil med Full HD-skjerm

Flaggskipet ZTE Grand S vist på CES.

ZTE Grand S

Størrelse: 14,2 x 6,9 x 0,69cm
Vekt: Ikke opppgitt
Skjerm: 5 tommer, 1080 x 1920 piksler, kapasitiv trykkskjerm
Operativsystem: Android 4.1 Jelly Bean
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSDPA (super-3G), LTE (4G) inntil 100 Mbps, Wi-Fi
Kamera: 13 megapiksler
Maskinvare: 1,7 GHz, 4-kjernet Qualcomm S4, 2 GB RAM
Minnekort: 16 GB intern lagring, støtter Micro-SD inntil 32 GB
Batteri: Taletid/standby er ikke oppgitt
Forventet pris ved lansering: Ikke kjent
Tilgjengelig i Norge: Antakelig i Q2 2013

ZTE er i ferd med å riste av seg stempelet som produsent av kinesiske billig-mobiler. På messen CES i las Vegas (Computer Electronics Show), viste selskapet det som angivelig er verdens tynneste smartmobil med 5 tommers full-HD-skjerm.

Superkrefter

Telefonen heter ZTE Grand S, og har en firekjernet Qualcomm Snapdragon S4 Pro prosessor som jobber på 1,7 GHz. Den kjører Android Jelly Bean, og skjermen har like mange bildepunkter som en moderne flatskjerm med full HD.

Også kameraet skal være blant det ypperste du kan få på en mobiltelefon. Oppløsningen er på 13 megapiksler, og du kan selvsagt filme video i full HD.

Får med alt

Med oppløsning på 1080 x 1920 punkter, har skjermen bildepunkter nok til å vise en vanlig nettside nøyaktig slik den fremstår på en PC. Det tilsier at du ikke trenger å gå til en mobiltilpasset side for å hindre at det meste av innholdet havner utenfor skjermen.

Nå vil mobiltilpassede sider antakelig være å foretrekke uansett. Selv om ingen detaljer går tapt, kan det være vanskelig å få øye på dem når hele nettsiden klemmes inn på en mobilskjerm.

Den høye oppløsningen gjør det likevel enklere å navigere i store excell-ark (en del zooming må påregnes), og ellers er det selvfølgelig ikke en ulempe at du kan se en HD-film på mobilen uten å miste så mye som en piksel.

Mobilspill som på konsoll

Skjermen og datakraften burde også tilsi at dette blir en mobiltelefon for spill-entusiaster. Her kan spillutviklerne putte inn hva de måtte ønske, uten at telefonen blokkerer for mulighetene.

Skjerm, prosessor, kamera og design er ikke det eneste som er i ypperste klasse. Telefonen er spekket med teknologi, og kan surfe de nye 4G-nettene med nedlastingshastighet opp mot 100 Mbps (krever støtte i abonnement og nettverk). Her er også 2 GB RAM, og mye tyder på at konkurrentene her får noe å bryne seg på i ytelsestester.

ZTE opplyser at telefonen vil komme i salg i Kina i første kvartal i år. Når den kommer til vår del av verden er ikke opplyst.

Ved siden av Grand S har ZTE også to litt enklere modeller, Grand X, som har prosessor fra Intel, og Grand Era.

Vi er på Facebook!
annonse