Tek.no

Nyhet

Microsoft la ut Windows 9-teaser på nettet

Selskapets kinesiske avdeling forhastet seg litt.

Microsoft
Eigil Knudsen
7 Sept 2014 07:00

Selv om Microsoft ennå har til gode å komme med offisielle kunngjøringer av Windows 9, som har fått kodenavnet «Threshold», har det dukket opp flere indikasjoner den siste tiden om at det nye operativsystemet er relativt nært forestående.

Opplysningene har hittil kommet i form av rykter fra anonyme kilder, men nå ser det ut til at Microsoft selv har dratt sløret av Windows 9 - riktignok ved et uhell.

La ut blogginnlegg med logo

Som blant andre nettstedet The Verge fikk med seg ble en teaser av Windows 9 nylig lagt ut av Microsofts kinesiske avdeling på bloggnettstedet Weibo, komplett med logo og informasjon om at operativsystemet «kommer snart».

Blogginnlegget, som først ble oppdaget av det kinesiske nettstedet Cnbeta, ble umiddelbart slettet igjen av Microsoft, noe som altså tyder på at det hele var en glipp. Logoen i blogginnlegget skal heller ikke ha vært offisiell, men kun noe som skal ha blitt snekret sammen for anledningen.

Teksten i innlegget er det nok derimot all grunn til å tro var sannferdig, noe som altså betyr at innlegget kan tolkes som en avsløring av Windows 9 fra Microsofts side, om enn en uoffisiell en.

Skal trolig vises frem i slutten av måneden

Det hele kommer uansett ikke som en stor overraskelse. Rykteflommen omkring det nye operativsystemet startet tidlig i juli måned, og deretter dukket det opp nye opplysninger som tydet på at en betaversjon av Threshold vil komme i september.

Disse opplysningene ble igjen underbygget av anonyme kilder som hevdet at det nye operativsystemet vil bli offisielt avduket på et ekstraordinært pressearrangement den 30. september. Windows 9 skal angivelig by på en ny mini-startmeny og den stemmeaktiverte assistenttjenesten Cortana, blant mye annet.

Det er duket for en serie nylanseringer i dag:
IFA-messen starter nå, se hva du har i vente »

Les også
Microsoft fjerner 1500 apper fra Windows Store
Les også
Hevder de vet Windows 9-datoen
Les også
Nå finnes det 300 000 Windows Phone-apper
annonse

Les også