Nyhet

Like farlig å bruke Google Glass som mobilen i bilen

Skjerm er skjerm, mener forskerne.

Vi vet allerede at det kan være farlig å bruke mobilen mens man kjører, noe som også er grunnen til at det er forbudt i Norge. Enten du ringer, sender tekstmeldinger eller leser nyhetene på mobilskjermen mens du kjører, reagerer du saktere på ting som skjer rundt deg.

Mange har trodd at smartbriller slik som Google Glass kan være et godt alternativ, siden du bare trenger å bevege blikket bittelitt for å lese teksten på skjermen. Nå har imidlertid et forskerteam i USA sett på hvordan Google Glass påvirker konsentrasjonen til bilførere, sammenlignet med mobilbruk. Testen konkluderer med at Google Glass var en klar distraksjon for føreren, skriver Ars Technica.

Reagerte like tregt som mobilbrukerne

Foto: Google

Førerne i testen som brukte Google Glass fikk like nedsatt reaksjonsevne som mobilbrukerne. De skal ha blitt bedt om å bremse på et spesifikt punkt, og både de med Google Glass og mobilen reagerte tregere enn personene som kun trengte å se på veien.

De målte også hvor raskt testpersonene hentet seg tilbake etter nødbremsingen, og kom seg tilbake inn i et normalt kjøremønster. Her skal Google Glass-brukerne ha klart seg bedre enn mobilbrukerne.

Forskerne håper denne lille forbedringen kan være et tegn på at teknologien beveger seg i riktig retning:

- Teknologiske trusler blir stadig vanligere i sjåførens liv, og vi mener de begrensede fordelene vi så i Google Glass kan være et håpefullt tegn på at teknologiske løsninger vil bli bedre i framtiden, fortalte forskeren Ben Sawyer.

Alle kan kjøpe smartbrillene:
Google Glass har en prislapp på 9000 kroner »

(Kilde: Ars Technica)

Les også
Slik er Google Glass i praksis
annonse