Til hovedinnhold

Intel håver inn penger

Prosessprodusenten melder om rekordhøy omsetning.

Shutterstock.com/Intel

IT-bransjen gjør det ganske godt for tiden, og mange av de store IT-aktørene har lagt frem positive kvartalsresultater i tur og orden. Både Google, Apple, Nvidia, AMD og Intel har meldt at pilene helt klart peker i riktig retning de siste månedene.

Hovedgrunnen til den positive trenden er at PC-salget, som nådde en historisk bunnotering i 2013, har flatet noe ut. En av dem som merker dette best er prosessorgiganten Intel, som nylig la frem svært så oppmuntrende kvartalsresultater.

Kvartalsrekord

I tredje kvartal opplevde Intel en total omsetning på 14,6 milliarder dollar. Dette er en oppgang på intet mindre enn 8 prosent i forhold til i fjor, noe som gjør dette kvartalsresultatet til det beste noensinne for selskapet.

Intel skriver i pressemeldingen at det også er første gangen selskapet har sendt ut flere enn 100 millioner mikroprosessorer på ett kvartal, noe som henger sammen med rekordhøyt salg av PC-er, servere, nettbrett, mobiltelefoner og «tingenes Internett-enheter.

Overskuddet gikk også kraftig opp. For tredje kvartal noterte Intel en netto inntjening på 3,3 milliarder dollar, noe som er en økning på hele 12 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. I forhold til andre kvartal i år økte overskuddet med hele 19 prosent.

Forsiktige prognoser videre

– Vi har oppnådd vår høyeste omsetning noensinne og solid profitt i tredje kvartal. Det er mer å gjøre, men våre resultater gjør oss sikre på at vi har hatt suksess med strategien om å utvide produktene til mange nye og spennende markeder, sa Intel-sjefen Brian Krzanich i pressemeldingen.

Når det gjelder prognosene for neste kvartal forholder selskapet seg imidlertid forsiktige. Intel peker på at finnes mange risikofaktorer, som blant annet uforutsigbare markeder, sterk konkurranse og høye operasjonskostnader som er vanskelige å redusere på kort sikt.

Intel er et av verdens mest verdifulle merkenavn: Ifølge denne rangeringen ligger selskapet på 12. plass »

annonse