Til hovedinnhold

Din neste Iphone vil mangle noe

Ny lov fjerner behovet for FCC-stempelet.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Har du lagt merke til at det er etset inn noen ikoner på baksiden av Iphonen din? Det er sertifiseringsstempler som kreves av FCC, Federal Communications Commission, USAs føderale forvaltningorgan for regulering av telekommunikasjon.

Nå kan en ny lov fjerne behovet for fysisk merking av produktene.

Penere produkter

Denne logoen kan forsvinne, fra utsiden vel å merke.

Det er senatorene Deb Fischer og Jay Rockefeller som skrev lovforslaget, kalt E-Label Act, for å hjelpe produsenter med å oppnå en mer strømlinjeformet design ved å slippe den fysiske merkingen av produktene.

Istedenfor skal det ifølge lovforslaget holde å inkludere en elektronisk merking et eller annet sted i programvaren, som for eksempel under «innstillinger». Det hvite hus melder nå at president Obama har signert lovforslaget, ifølge Redmondpie.

– Barn vil dø på grunn av ny kryptering på iPhone, hevder det amerikanske justisdepartementet »

Praktisk for småting

Det er særlig med tanke på mindre produkter at loven ble formet. Iphonen har jo en relativt stor flate å plassere sertifiseringsmerkene på, men smartklokker og for eksempel Google Glass har ikke så stor overflate å ta av.

Det hevdes også at det vil gjøre produksjonen av dingsene billigere når de nå slipper å etse sertifiseringsmerkene på, selv om det neppe kan være snakk om de helt store utgiftene.

Likevel er det ikke sikkert at produsentene slipper unna alle sertifiseringer. Fremdeles vil det mest sannsynlig kreves både EC- og WEEE-merking fra EU.

Apples markedsverdi har doblet seg
Tim Cook får æren for det »

(Kilde: Redmondpie)

annonse