Til hovedinnhold

Ny gratis-app husker alle passordene dine

F-Secure Key fungerer både på Android, iOS, PC og Mac.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Hvis du er opptatt av sikkerhet, bør du aldri bruke det samme passordet på flere ulike nettsteder eller tjenester. Og passordene bør ikke være ord som finnes i ordlisten, men bestå av både bokstaver, tall og kanskje også spesialtegn. Dermed er det i praksis en nesten uoverkommelig oppgave å huske alle passordene dine, hvis du ikke har fotografisk hukommelse – og det er det som kjent de færreste som har.

Sikkerhetsselskapet F-Secure lanserer nå en «passordassistent» med navnet F-Secure Key, som lagrer og husker alle passordene for deg.

Tanken er at du kun skal trenge å huske ett passord for å få tilgang til alle nettkontoene dine. Til gjengjeld bør dette masterpassordet være så sikkert som mulig.

Krypterer passordene

– Folk tar i bruk stadig flere nettjenester og det å holde orden på alle passordene kan være en stor utfordring. Mange lager derfor for enkle passord og gjenbruker de samme passordene på en rekke tjenester, sier Tom Sjølie, Channel Manager i F-Secure Norge i en pressemelding.

Sjølie forteller at applikasjonen krypterer passord, brukernavn og andre kontodata lokalt på din egen mobiltelefon, nettbrett eller PC. Løsningen kan også automatisk generere sikre passord, og den vil også varsle om større hackerangrep på populære nettjenester, som kan kompromittere brukernes sikkerhet.

Det finnes også flere lignende løsninger på markedet, blant annet populære Lastpass. Også andre produsenter av sikkerhetsprogramvare, som Symantec, har tilsvarende løsninger.

Bruker du samme passord overalt? Da er du en sikkerhetsrisiko »

Mer om
annonse