Tek.no

Nyhet

Dette er trolig den neste HTC One

Her er alt vi vet om HTCs neste toppmodell.

MyDrivers.com/Teknofil.no/montasje
5 Des 2014 09:30

Helt siden den opprinnelige HTC One ble lansert har anmelderne kalt både den og etterfølgeren blant de peneste og mest vellykkede designmobilene på markedet.

Med tanke på at HTCs framtid nesten avhenger totalt av at One-seriens suksess, gjør at forventningene er skyhøye for neste modell.

Nå har endelig de første lekkasjene gitt oss litt informasjon om hvordan den neste modellen, sannsynligvis kalt HTC One (M9), vil bli, ifølge PhoneArena.

Nytt kamera

Etter alt å dømme vil ikke designen på telefonen endres i noen særlig grad. HTC vil imidlertid muligens ta i bruk en ny type aluminiumsbasert silikon-karbid-kompositt istedenfor det vanlige aluminiumet som brukes i telefoner i dag. Det vil gjøre telefonen langt mer slitesterk enn dagens modell.

Det er også lekket et påstått bilde av telefonen, og skal vi gå utifra det kan vi tenke oss at One (M9) vil få en form som likner mer på One (M7) enn One (M8). Det betyr skarpere kanter og flatere design.

Bildet viser også noe mange lenge har ventet: HTC dropper ultrapiksel-kameraet på 4 megapiksler og satser på et «vanlig» 16-megapikslers kamera. Dybdekameraet fra forrige modell må også vike, og begge deler er nok smarte trekk, ifølge PhoneArena. Mange forbrukere skal angivelig ha blitt skremt av det lave megapiksel-tallet, og valgt andre modeller i troen om at kameraet ville være bedre.

Slik sett kan du godt si at HTC med en slik ny modell frir til massene.

Diger skjerm og eldre systembrikke

Ellers er det forventet at selv bunnmodellen vil leveres med 32 GB lagringsminne (pluss minnekortstøtte), 3 GB minne (RAM) og et batteri på velvoksne 3 500 mAh. Overraskende nok – og helt sikkert skuffende for noen – vil HTC etter alt å dømme benytte en 32-bits, firekjerners Snapdragon 805-prosessor i M9. Det er merkelig, både ettersom den 64-bits Snapdragon 810-brikken er på vei, og fordi Android 5.0 Lollipop er optimalisert for 64-bit.

Et påskudd for dette valget er muligens at telefonen dermed kan slå konkurrentene på lanseringstidspunkt, men det gjør uansett at One M9 ikke vil kunne utnytte alle aspekter ved Lollipop fullt ut.

Ellers er det forventet at en diger 5,5-tommers skjerm spekket med 2560 x 1440 piksler vil pryde forsiden. PhoneArena mener også at HTC sannsynligvis vil gi skjermen mer naturlige farger, og fjerne blåskjæret som finnes på M8.

Lanseringsdatoen er fremdeles uklar, men sannsynligvis trenger vi nok ikke vente lenger enn til mars eller april neste år.

Det er ikke bare HTC One (M9) som skal redde HTC:
HTC Desire 510 skal få selskapet på rett kjøl med en billig billet til 4G »

(Kilde: PhoneArena)

annonse