Nå får du 4G på T-banen

Grorudbanen først ute – offisiell åpning i dag.

I dag slås de første senderne på, og reisende med Oslos T-banenett mellom Risløkka og Vestli vil få en helt annet fartsopplevelse på T-banen. I hvert fall de som surfer med mobilen.

Mens NSB har hatt 3G i sine togtuneller i mange år, har det drøyd med å få bygget ut noe raskere enn 2G i Ruters T-banetuneller. Nå har imidlertid Tele2, Netcom og Telenor gått sammen om å bygge ut høyhastighets mobilnett i tunellene.

Grorudbanens 70 000 daglige reisende vil fra i dag kunne glede seg over 4G-hastigheter i tunellene på strekningen.

Les mer: Verdens raskeste mobilnett på T-banen

Må jobbe om natta

Utbyggingen er et spleiselag mellom de tre store norske mobiloperatørene, der Telenor står for selve utbyggingen. 46 kilometer med strålekoaks skal strekkes i tunellene, og arbeidet er tidkrevende fordi det må utføres i løpet av de fire nattetimene da T-banen står stille.

Det er ventet at hele utbyggingen vil være ferdig i 2015. Enkeltstrekninger vil åpnes fortløpende etter hvert som de blir ferdig utbygd. Årsaken til at Grorudbanen åpner først, er at denne var stengt en periode i sommer. Dermed kunne Telenor gjennomføre utbyggingen raskere.

– En stor fordel med å reise kollektivt er jo at vi kan gjøre andre ting enn å følge med i trafikken. Økt netthastighet gir bedre og mer attraktivt kollektivtilbud, enten du bruker reisetiden til underholdning eller jobb, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter i en pressemelding.

Ekstra: Slik bygger Telenor 4G i tunellmørket >>

Les også
Nå får du lynraskt nett på T-banen
Les også
Telenor gir deg 4G i utlandet
Les også
Northug kan ta knekken på mobilnettet i Norge
Les også
Jobber på mobil og nettbrett på vei til jobben
Les også
Nå får Tele2-kundene 4G
Les også
4G i over 100 norske kommuner
Les også
Slik skal du få lynrask 4G i tunnelene
Les også
– Tredoblet hastighet, selv uten 4G
Les også
Verdens raskeste mobilnett på T-banen
annonse