Til hovedinnhold

Slik lager du verdens beste papirfly

Se videoen der det blir kastet 68,8 meter.

Vi har alle våre egne måter å brette et papirfly på, men det kan se ut som vi har gjort det feil i alle år. Det lønner seg visst ikke å gjøre nesa flat eller vingene ekstra smale. Det lønner seg derimot å brette på nøyaktig samme måte som John Collins, mannen som går under navnet The Paper Airplane Guy.

Collins tok verdensrekord i lengste papirflykast for et par år tilbake, da papirflyet hans ble kastet 68,8 meter. Han lovet å dele rekordoppskriften på nettet, men siden den gang har årene gått.

Nå har han endelig lagt ut oppskriften på YouTube, hvor han beskriver i detalj hvordan du kan brette ditt eget ekstreme papirfly.

Slik gjør du det

Alt du trenger er et A4-ark, noe å rette ut papirbrettene med og muligens en papirklype. Så fort du har skaffet deg dette, noe du trolig har liggende uansett, er det bare å følge stegene i videoen under til punkt og prikke:

Rekordkastet

Hvis du har fulgt instruksjonene i videoen kan du kanskje få til et kast som ligner verdensrekordkastet for et par år tilbake. Den gangen var det imidlertid en tidligere amerikansk fotballproff, Joe Ayoob, som kastet rekordflyet:

Vær kreativ

Klarte du å brette papirflyet? Da gjelder det å finne kreative steder å kaste det. Du får tross alt ikke så mye ut av et papirfly som kan fly 60-70 meter innendørs, med mindre du bor i en flyhangar.

Under kan du se hva som skjedde da noen luringer kastet et papirfly ned fra tribunen under en fotballkamp:

Har du laget papirflyet? Del gjerne videoer eller bilder med oss i kommentarfeltet nedenfor!

Hva ville skjedd hvis papirflyet ble kombinert med denne?
Papirfly-propell får flyet til å fly evig »

(Kilde: Gizmodo)

annonse