Tek.no

Nyhet

Dette kortet kan erstatte hele lommeboken

NFC og andre teknologier kan samle alt i ett.

Plastc
9 Okt 2014 11:30

Vi kjenner alle til disse små plastbitene vi drasser rundt på dgen lang, som vi ofte både irriterer oss over og elsker samtidig. Vi snakker selvfølgelig om kort, men i denne saken nærmere bestemt om det som skal løse oss fra dem: et kort. Eller rettere sagt: ett kort. Møt Plastc, universalkortet som skal rydde opp i lommebokhverdagen din.

Skift kort med et sveip

Nøytralt og enkelt. Det er foreløpig ingenting personlig over Plastc.Foto: Plastc

Kortet er ganske likt vanlige bankkort og andre kort med samme form, men med én viktig forskjell, ifølge Cnet. På dette kortet registrerer du ikke bare én konto og én tjeneste, men alle. Det betyr at du med Plastc i lommen automatisk har tilgang til absolutt alt du bruker i hverdagen din – om det så er lånekort, bankkort, inngangskortet til jobben eller medlemsskapskortet ditt på SATS.

Plastc, som er selskapet med samme navn som kortet, er ikke først ute med denne idéen, men andre konkurrenter vi har hørt og skrevet om tidligere her på huset, som Coin, har ikke hatt like gode løsninger.

Kortet fungerer som vanlige kredittkort.Foto: Plastc

I motsetning til Coin får du på Plastc ikke bare en magnetstripe og kortinformasjon, du får også teknologier som RFID, Chip, PIN og – ikke minst – NFC. Dette betyr at du kan bruke Plastc i bortimot alle verdenshjørner, samtidig som NFC-tilkoblingen gjør det mulig å betale både via Google Wallet, Apple Pay, PayPal og andre løsninger som rulles ut i nærmeste fremtid.

E-ink-skjerm

Men Plastc har et annet ess i ermet også, nemlig en såkalt E-ink-skjerm, eller «elektronisk blekk», på norsk. Dette er en skjerm som krever svært lite energi for å drives, samtidig som den kan fungere som berøringsflate. Skjermen gjør at kortet kan vise både kortnummer, strekkoder og til og med QR-koder.

Kortet sier ifra om du er i ferd med å gå ifra det.Foto: Plastc

Det er også via denne skjermen at man skifter mellom forskjellige kort, og det er også mulig å låse hele kortet med en egen PIN-kode om man er ekstra bekymret for sikkerheten. Kortet sier for øvrig i fra om du glemmer det et sted, og er koblet til telefonen din via bluetooth.

Plastc gir for øvrig plass til hele 20 kort, i motsetning til Coins 8. Selv om skjermen ikke er spesielt energikrevende, kommer kortet med en egen ladekrybbe. Praktisk. Det går dessverre ikke an å kjøpe kortet helt ennå, ettersom det rett og slett ikke er kommet i salg. Men du kan allerede forhåndsbestille et eksemplar for 155 dollar, eller omtrent 1 000 norske kroner. Da får du en Plastc i løpet av tredje kvartal neste år.

Se for øvrig skrytevideoen til selskapet under:

Det finnes flere måter å betale med kort på:
For eksempel via en egen kortterminal på mobilen! »

(Kilde: CNET)

annonse

Les også