Til hovedinnhold

– Samsungs telefoner får Android 4.1

Samsungs oppdateringsplan for Android Jelly Bean er lekket.

Et ømt tema for mange mobilprodusenter er oppdateringer. Noen mobilkjøpere har erfart å knapt få en eneste oppdatering til telefonen sin, mens andre oppdaterer utstyret sitt støtt og stadig. Spesielt er det overgangen til nye versjoner av operativsystemet Android som opptar folk. Nå ser det ut til at Samsungs status for de mest aktuelle telefonene har lekket.

Denne gangen dreier det seg om Android 4.1 Jelly Bean. Oppgraderingen er forholdsvis liten, men den har blant annet oppdateringer som skal sørge for bedre ytelse under bruk. Det er nettstedet sammobile.com som mener å vite hvordan det står til med utviklingen i Samsung-leiren.

Les også: Galaxy Nexus får Android 4.1

Nært en oppdatering til Galaxy S III

Samsungs nåværende toppmodell, Galaxy S III, skal være ganske nært en oppdatering. Her er Samsung visstnok ferdige med den interne testingen, og jobber med å ferdigstille en versjon av programvaren som kan rulles ut til vanlige brukere.

Foreløpig ventes det på at denne versjonen blir ferdig og godkjent av Google for utrulling.

Det jobbes også med ny programvare til fjorårets verstingmobil, Samsung Galaxy S II. Foreløpig har programvaren bare gått gjennom de første testene. Det er ventet at Samsung vil oppdatere telefonen blant annet fordi den fortsatt selger svært godt.

Dersom det viser seg at Galaxy S II ikke får oppgrader til Android 4.1 vil eierne av denne telefonen i stedet få en pakke med noen av funksjonene fra Android 4.1, uten at selve operativsystemet endres.

Galaxy Note og ... Galaxy Note II

Også gigantmobilen Galaxy Note skal ha en oppdatering på vei, men foreløpig har ikke oppdateringen kommet lenger enn den for Galaxy S II.

Oppfølgeren, Galaxy Note II, er ventet å bli lansert dagen før årets IFA-messe i Berlin. Foreløpig blir mobilen testet med Android 4.0. Sammobiles anonyme kilde vet ikke om telefonen vil bli lansert med Android 4.0 eller 4.1. Hvis den blir lansert med Android 4.0 venter kilden imidlertid at en oppdatering vil komme kort tid etter at telefonen er i salg.

Les også: To av tre smartmobiler har Android

(Kilde: sammobile.com)

Mer om
annonse