Til hovedinnhold

Samsung-nettbrett forbudt i USA

Apple vant frem med salgsforbud for Galaxy Tab 10.1.

En dommer i San Jose i California har i en såkalt midlertidig forføyning nedlagt forbud mot salget av Samsungs Galaxy Tab 10.1-nettbrett i hele USA, skriver Reuters.com. Med midlertidig forføyning menes en midlertidig rettsavgjørelse om å stoppe salget av et produkt, hvis det er sannsynlig at noen vil vinne frem i et søksmål.

Dermed har Apple vunnet en viktig seier i den pågående pantentkrigen mot Samsung.

Dommer Lucy Koh har tidligere avslått begjæringen om midlertidig forføyning mot Samsungs nettbrett og flere Galaxy-smarttelefoner, men en føderal ankedomstol instruerte dommeren om å se på saken på nytt. I runde to fikk saken et annet utfall, og Koh konkluderte med at Galaxy Tab 10.1 hadde for mange likheter med Apples iPad-nettbrett.

– Selv om Samsung har rett til å konkurrere, har det ikke rett til å konkurrere på en urettferdig måte ved å oversvømme markedet med produkter som bryter med opphavsrett, uttalte Koh.

Får ikke store følger

Salgsforbudet gjelder ikke de nyeste nettbrettene fra Samsung, som Galaxy Tab 2, dermed får neppe avgjørelsen så veldig stor betydning for Samsung.

Forbudet har vakt oppsikt i USA, hvor denne typen midlertidige forføyninger ikke er vanlig. Mange mener Apple bruker patenter for aggressivt for å skyve ut konkurrentene.

Samsung er skuffet over beslutningen.

– Vi vil fortsette med alle tilgjengelige tiltak, inkludert bruk av rettssystemet, for å forsikre oss om at forbrukerne fortsatt skal ha tilgang til våre innovative produkter, sier Samsung i en uttalelse.

Den aktuelle rettssaken mot Samsung starter den 30. juli.

Les også: Dommer avblåste Apple-rettsak

annonse