Nyhet

Panasonic NV-GS35 med hele 30x zoom

Canon har et 100x zoom-objektiv beregnet til profesjonell kringkasting, så det nye Panasonic-kameraet har ikke "verdens kraftigste zoom" som man kan få inntrykk av i Panasonics pressemelding.

Etter min mening er det ikke om å gjøre å ha så "kraftig" optisk zoom som mulig, optisk kvalitet og lysstyrke er minst like viktig. Uten optisk bildestabilisator er det begrenset hvor stor nytte man får av en kraftig tele - man er da nødt til å bruke stativ. Og hvor ofte bruker man egentlig stativ når man filmer med kameraer av denne typen?

Det mest interessante med nylanseringen er etter min mening ikke at GS35 har hele 30x optisk zoom, men at kameraet faktisk har ganske god vidvinkel. 35mm vidvinkel er blant de aller beste på markedet - og vidvinkel savnes sårt på mange konkurrerende modeller. Canon har en løsning med et medfølgende vidvinkeladapter på sin konkurrerende MV750i, men løse adaptre av denne typen er selvsagt ikke like praktiske.

NV-GS35, NV-GS21 og NV-GS17 er omtrent like, og de deler spesifikasjoner som LCD-skjermen på 2.5 tommer og 105 000 piksler, bildebrikken og kamerahus. Kameraene har også en nattfunksjon med farger som skal fungere helt ned til 2 LUX. Dette er mulig takket være en LED-lampe.

GS35 har fargesøker, mens de to rimeligere modellene har en lavoppløselig sort/hvitt-søker.

Modellene mangler dessverre DV-inn og analog inngang.

Mer informasjon i pressemeldingen på neste side.