Nyhet

Beskylder Apple for løgn

Ny iPad vil ikke støtte 4G-nettene som brukes i Europa, mener teleanalytiker John Strand.

Støtte for LTE, i dagligtale ofte kalt 4G, var en av de store nyhetene da Apple lanserte den nye iPad-versjonen onsdag kveld.

I kjølvannet av lanseringen har det imidlertid oppstått stor usikkerhet om den nye iPad-en vil støtte LTE-nettene som brukes her i Norge.

Les også: Telenor ikke klar for 4G-iPad

Den versjonen av iPad som ble lansert støtter nemlig LTE over 700 og 2100 MHz, ifølge Apples spesifikasjoner. Her i Norge brukes LTE i frekvensområdene 1800 og 2600 MHz. I tillegg vil antagelig 800 MHz-båndet ("den digitale dividenden") bli brukt senere.

– Apple lyver

Teleanalytiker John Strand sier til nettstedet Digi.no at Apple fører forbrukerne bak lyset.

– Når Apple oppgir på sine sider at europeiske mobiloperatører vil støtte iPad med 4G, så er det blank løgn, sier Strand til digi.no.

Strand mener det er den største villedning av forbrukere på lang tid, og sammenligner det med å kjøpe det man tror er en Ferrari, men som senere viser seg å ikke gå med mer enn en tidel av farten.

Amobil har foreløpig ikke klart å få noen kommentar fra Apple.

Det er mulig en programvareoppdatering vil gjøre iPad i stand til å fungere i det norske LTE-nettet, eller at det vil være ulike varianter av iPad for ulike markeder. Men dette er i skrivende stund usikkert.

Les også: Slik er Apples nye iPad

(Kilder: Digi.no og Inside Telecom)

Les også
- Journalister favoriserer iPhone
annonse