Til hovedinnhold

Lanserer nye Xperia mini-modeller

Sony Ericssons to minitelefoner Xperia X10 mini og Xperia X10 mini pro har vært blant de aller mest populære mobilene både i Telenors og NetComs mobilnett. Så da er det kanskje ikke så rart at Sony Ericsson nå lanserer oppfølgerne Xperia mini og Xperia mini pro.

Ripesikker skjerm og bedre skjerm

Hvis du har en av forgjengerne har du kanskje fått riper i skjermglasset. Da er det en god nyhet at nykommerne har fått ripesikkert mineralglass i stedet for plasten vi kjenner fra forgjengerne.

En av nyhetene er at skjermen nå har fått økt oppløsning fra 240 x 320 piksler til 320 x 480 piksler, og skjermen har vokst fra 2,55 tommer til 3 tommer. Med andre ord bør skjermen både være skarpere og gi bedre oversikt.

Sony Ericsson har inkludert Bravia-teknologien som skal gi bedre bilde når du ser på video. Teknologien er imidlertid ikke aktivert med midnre du ser på video fordi den er strømkrevende.

Raskere prosessor

Prosessoren i nykommerne har en klokkehastighet på 1 GHz og er av typen Qualcomm Snapdragon.

Begge modellene kommer med Android OS 2.3 Gingerbread, i likhet med den siste rekken Sony Ericsson-telefoner som Xperia Arc, Xperia Play og Xperia Neo.

Les også testene av Xperia Arc, Xperia Play, Xperia Neo.

Xperia X10 mini pro har blitt en liten tanke større enn forgjengeren.
Du kan få Xperia mini pro med rosa bakdeksel. Heldigvis finnes den også med svart og hvitt bakdeksel.

Litt større enn forgjengerne

Den nye mini-modellen er nå en halv centimeter lengre, to millimeter bredere og akkurat like tykk som forgjengeren. Pro er måler to millimeter ekstra i høyden, en millimeter mer i bredden og en millimeter mer i dybden.

Mini veier seks gram mer enn forgjengeren, mens pro-versjonen veier 16 gram mer enn den mini pro-en vi kjenner.

(Kilde: pressemelding)

annonse