Til hovedinnhold

Motorola lanserer Droid Pro

Android vokser raskest blant mobiloperativsystemer i USA, og Motorola sitter ikke på gjerdet. Nå lanserer de to nye mobiltelefoner, der den ene går rett i strupen på Blackberry-telefonene fra kanadiske RIM.

Motorola trakk seg fra Norge i starten av 2008, men har siden kommet med flere produkter som vi nordmenn også har vært nysgjerrige på, som Droid og Flipout. Den nye Droid Pro er nok en av de mange ville likt å se i norske butikkhyller.

Proff

Blackberry-konkurrenten Droid Pro har fulltastatur, og prøver å hevde seg blant proffbrukere. Samtidig som den vil møte personlige behov, ifølge Motorola.

Operativsystemet er Android 2.2, og dermed er det automatisk full flash-støtte, og støtte for kjente Google-tjenester som Gmail, Gcal og Android Market for nedlasting av programmer.

I telefonen står det Qualcomm MDM6600 som sørger for CDMA 2000-støtte og EV-DO Rev. A og Rev B, noe som bare er interessant for det amerikanske markedet. Telefonen skal imidlertid i tillegg ha støtte for alle fire frekvensbånd i GSM-nettet og støtte for HSPA (super-3G etter norsk standard). Dermed vil den fungere i mer enn 200 land for vanlig mobilkommunikasjon og med datatrafikk i 220 land ifølge pressemeldingen.

1 GHz prosessor

Prosessoren skal ha en klokkefrekvens på 1 GHz, og vi snakker om en Omap-prosessor fra Texas Instruments uten at det er helt klart hvilken. Arbeidsminnet er på 512 MB.

Av proffunksjoner skal det være e-poststøtte og -sikkerhet som svarer til bedrifters krav, inkludert Exchange, i tillegg til fullversjon av Quickoffice Mobile Suite.

Foran står det en 3,1 tommers berøringsfølsom (kapasitiv) trykkskjerm med støtte for flertrykk. Skjermen har en oppløsning på 320 x 480 piksler. På baksiden sitter det et kamera som kan ta bilder i fem megapikslers oppløsning eller video i 720 x 480 piksler. GPS for navigasjon er også på plass, og i USA støtter Google Maps full turn-by-turn-navigasjon.

Den andre telefonen som ble lansert i går er Motorola Citrus, som er en enklere telefon med Android 2.1, 528 MHz prosessor og tre megapikslers kamera. Dette er en ren trykkskjermmobil uten fulltastatur.

(Kilder: pressemelding Droid Pro, Citrus)

annonse