Til hovedinnhold

Det beste fra begge verdener

Sony VG20 gir den beste videokvaliteten og den beste ergonomien.

Vi har i flere år hatt mulighet til å ta opp video med speilreflekskameraer. Disse kameraene har hatt noe av den beste bildekvaliteten man har kunnet få på video, og det har gjort at flere spillefilmer har blitt laget med speilreflekskamera.

Men det er ikke problemfritt, for ergonomien er ikke slik videofotografer forventer, og kameraene er egentlig ikke laget for slik bruk.

Derfor har det nå begynt å komme dedikerte videokameraer med samme brikke og prosessering som vi finner i speilreflekskameraene, slik at videokvaliteten og ergonomien blir tilgjengelig samtidig.

Vi har fått informasjon fra Sony om et nytt slikt kamera, som får navnet Nex-VG20. Det erstatter VG10, men er ikke formelt lansert ennå.

Les også: Sony lanserer videokamera med utskiftbar optikk

Ganske kompakt men likevel meget kraftig.

VG20 får samme bildebrikke og prosessor som Nex-5n, og bruker også de samme objektivene. Det betyr at det får samme videokvalitet. Bildebrikken har 16 megapiksler, og du kan dermed ta stillbilder i denne oppløsningen med videokameraet. Da det kan være forskjeller i prosesseringen, kan det være små forskjeller i bildekvaliteten, men det bør ikke være vesentlig.

Det du da får er et dedikert videokamera med ergonomi som man forventer og de kontrollene som er viktige ved videofilming. Samtidig får du en stor bildebrikke, avansert, utskiftbar optikk, mulighet for opptak i full-HD 1080/50p (28Mbps), kjapp autofokus, et stort antall kontaker og i det hele tatt det meste man trenger på et videokamera.

Panasonic har noe tilsvarende, og vi forventer at det også kommer fra Canon og kanskje også Samsung etter hvert.

Nex-VG20 blir tilgjengelig i november og får en veiledende pris på 13 100 for bare kameraet, eller 18 000 med 18-200mm OSS kit-objektiv.

Les også: Første norske filmet med speilrefleks

annonse