Til hovedinnhold

Gadget leser tankene dine

Armbåndet skal kunne lese følelsene og tankene dine. Foto: Pressebilde

– Følelser er kompliserte, men nå kan vi begynne å måle dem og lære.

Det sa MIT-professor og grunnlegger av firmaet Affectiva, Rosalind Picard under web 2.0-konferansen i San Francisco forrige uke. Affectiva er et firma som ved hjelp av webkameraer, måling av øyebevegelser og ansiktsuttrykk gir ledetråder på hvordan visse nettsteder og reklame blir mottatt fra publikum. Nå har firmaet utviklet et armbånd som kobles til datamaskinen din og måler følelsene dine, melder det amerikanske nettstedet pchyorg.com

Måler følelsesregister

Armbåndet går under navnet “Q-sensor” og skal festes til rundt armen eller ankelen. Ved hjelp av de elektriske impulsene fra huden din, skal den kunne avgjøre om du kjeder deg, er glad, sint eller lei deg. Nøyaktig hvor mange følelser den skal kunne lese er ennå uvisst, men Rosalind Picard er ikke i tvil på at dette vil revolusjonere måten vi surfer på.

– Med denne teknologien vil vi kunne forstå hva som egentlig skjer. Vi har alle problemer med å lese emosjonelle signaler når vi er på nettet og alle som har vært der en stund har blitt misforstått på et eller annet tidspunkt, sier hun til nyhetsbyrået AFP.

Under konferansen fikk flere personen prøvd teknologien. For øyeblikket er kun en prøveversjon av Q Sensor tilgjengelig, imidlertid forventes det å selge produktet på markedet innen utgangen av året.

– Der det er følelser, er det alltids et program for å måle dette, legger hun til.

Inspirert av autistpasienter

Det var firmaets forskning på autistpasienter som førte til utviklingen av denne redskapen. Autisters følelser er vanskelige å lese. Dermed ville de lage et redskap som effektivt kunne måle følelsene deres.

– Mulighetene til å kunne gjøre en forskjell i folks liv ved å gjøre dem bedre forstått var grunnen til at vi startet dette prosjektet fortsatte hun, sier hun.

Mulighetene til bruk av dette armbåndet er mange. Picard håper dette kan hjelpe nettbrukerne til å forstå seg selv bedre og unngå situasjoner som "kjøperens anger" ved å la deres ekte følelser styre dem når de handler på nett.

Les også
De pinligste autorettelsene
Les også
Og vinneren er...
Les også
Fildelere får egen religion
Les også
Nå er trenden å dele alt på nettet
Les også
Nå kan du styre PC-en med øynene
Les også
Datalagringsdirektivet er vedtatt
Les også
Sjekk synet ditt på nettet
Les også
Vil plukke hjerner med spillutstyr
annonse