Til hovedinnhold

Denne lille stue-PC-en er fullstendig stillegående

MSI har puttet en skikkelig kjøleribbe inn i sin neste versjon av knøttemaskinen.

Vegar Jansen, Tek.no
Vegar Jansen

Tek.no/Taipei: For mange er størrelse og støynivå to viktige kriterier når man skal plukke seg en datamaskin, og MSIs kommende Cubi-modell gjør det ganske så bra på begge disse punktene.

Ålreit, så er det ikke noe problem å finne en enda mindre PC, men med Cubi 3 får du også mer krefter innabords. Her snakker vi da om en Intel Kaby Lake U-prosessor, som på tross av en TDP på kun 15 watt slett ikke er noen sinke.

Vegar Jansen, Tek.no

Det er denne typen prosessorer vi vanligvis finner i små stasjonære og bærbare som Microsoft Surface Pro 4.

Men i motsetning til flere av konkurrentene, og for den saks skyld forgjengeren som bare heter Cubi, har Cubi 3 dugelig med aluminium og er utstyrt med en stor kjøleribbe som gjør at den ikke trenger vifter. Putter du en SSD i den, vil den da være helt lydløs.

TEST: MSI Cubi – en fullverdig PC som passer inn nesten overalt >>>

Starter produksjonen i august

Hvis du nå er en av de som ser for den en slik sak på hjemmekontoret, i TV-benken eller et annet sted der støynivået er viktigere enn massiv ytelse, er det bare å glede seg til høsten.

Vegar Jansen, Tek.no

MSI skal nemlig starte opp masseproduksjonen av Cubi 3 i august, noe som betyr at vi forhåpentligvis vil ha den i butikkene før den første snøen faller over de sørligere delene av Norge.

Spesifikasjoner.
Vegar Jansen, Tek.no

Den lille datamaskinen skal for øvrig også komme i en egen utgave ment for bedrifter og butikker. Det er denne vi fant utstilt på Computex, og der har du altså forklaringen på hvorfor den er utstyrt med et par merkelige COM-porter.

Versjonen ment for privatmarkedet vil ikke ha disse.

Noen pris fikk vi ikke lurt ut av MSI, men med tanke på at den skal komme utstyrt med alt fra Celeron- og opp til en Core i7-prosessor, burde den starte på et prispunkt som ikke er så altfor avskrekkende.

annonse