Tek.no

Nyhet

Acer lanserer lynrask spillskjerm som kan «overklokkes»

Predator XB241YU byr på heftig oppdateringsfrekvens.

Colourbox2502287, Acer
Eigil Knudsen
27 Okt 2016 16:16

I en pressemelding har den taiwanske utstyrsprodusenten Acer nå kunngjort et nytt tilskudd i sin Predator-serie av spillrettede produkter. Predator XB241YU er navnet på Acers nye skjerm, som leverer et knippe egenskaper som nok vil appellere til spillentusiastene.

Predator XB241YU er 24 tommer stor og fyller arealet med brukbare 2560 x 1440 piksler, men dette er på ingen måte alt modellen har å by på.

Utrolig oppdateringsfrekvens

Skjermen har i utgangspunktet en rask oppdateringsfrekvens på 144 Hz, men denne kan ifølge Acer skrus helt opp til 165 Hz via det de kaller «overklokking». Overklokking av oppdateringsfrekvensen er også noe vi finner på blant annet Acers Predator X34, og krever kraftigere maskinvare.

Acer Predator XB241YU.
Acer

Det er imidlertid tvilsomt om denne funksjonen har noen stor effekt. Da vi testet spillskjermen Asus Rog Swift PG279Q, som også kan overklokkes fra 144 til 165 Hz, konkluderte vi med at forskjellen var minimal, og trolig mest en gimmick fra produsentens side.

G-Sync

En annen og kanskje viktigere spillrelatert funksjon er Nividias G-Sync-teknologi, som Acers nye skjerm også kommer med. Av andre tekniske spesifikasjoner har skjermen en responstid på 1 millisekund, lysstyrke på 350 nits og et filter som begrenser det belastende blå lyset fra skjermen.

Predator XB241YU har også Acers såkalte GameView-teknologi, som innebærer at man kjapt kan veksle mellom ulike konfigurérbare skjermprofiler på sparket. ZeroFrame-designet er også på plass, som betyr smale rammer. Skjermen er lagt ut for salg i USA med en pris på 500 dollar, cirka 4000 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Leter du etter ny PC-skjerm? Dette er våre anbefalinger »

Les også
Acer Predator XB271HU: 165 Hz, syltynne rammer og topp bildekvalitet
Les også
Endelig er Asus' lynraske spillskjerm klar for salg
Les også
Koster 90 000 kroner.
Les også
AOC slipper ny og lynrask skjerm for spillere
Les også
Dette er våre PC-skjerm-anbefalinger
Les også
Acers nye skjermer lar deg sikte i spill med øynene
Les også
Trodde du 144Hz-skjermer var raske? Denne øker med 100...
Les også
Her er verdens første 144 Hz 4K-skjerm
annonse

Les også