Til hovedinnhold

Acer lanserer lynrask spillskjerm som kan «overklokkes»

Predator XB241YU byr på heftig oppdateringsfrekvens.

Colourbox2502287, Acer

I en pressemelding har den taiwanske utstyrsprodusenten Acer nå kunngjort et nytt tilskudd i sin Predator-serie av spillrettede produkter. Predator XB241YU er navnet på Acers nye skjerm, som leverer et knippe egenskaper som nok vil appellere til spillentusiastene.

Predator XB241YU er 24 tommer stor og fyller arealet med brukbare 2560 x 1440 piksler, men dette er på ingen måte alt modellen har å by på.

Utrolig oppdateringsfrekvens

Skjermen har i utgangspunktet en rask oppdateringsfrekvens på 144 Hz, men denne kan ifølge Acer skrus helt opp til 165 Hz via det de kaller «overklokking». Overklokking av oppdateringsfrekvensen er også noe vi finner på blant annet Acers Predator X34, og krever kraftigere maskinvare.

Acer Predator XB241YU.
Acer

Det er imidlertid tvilsomt om denne funksjonen har noen stor effekt. Da vi testet spillskjermen Asus Rog Swift PG279Q, som også kan overklokkes fra 144 til 165 Hz, konkluderte vi med at forskjellen var minimal, og trolig mest en gimmick fra produsentens side.

G-Sync

En annen og kanskje viktigere spillrelatert funksjon er Nividias G-Sync-teknologi, som Acers nye skjerm også kommer med. Av andre tekniske spesifikasjoner har skjermen en responstid på 1 millisekund, lysstyrke på 350 nits og et filter som begrenser det belastende blå lyset fra skjermen.

Predator XB241YU har også Acers såkalte GameView-teknologi, som innebærer at man kjapt kan veksle mellom ulike konfigurérbare skjermprofiler på sparket. ZeroFrame-designet er også på plass, som betyr smale rammer. Skjermen er lagt ut for salg i USA med en pris på 500 dollar, cirka 4000 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Leter du etter ny PC-skjerm? Dette er våre anbefalinger »

annonse