Til hovedinnhold

Tidal kan gå ned for telling i løpet av neste år

Dystre økonomiske utsikter for den norskutviklede strømmetjenesten.

Skjermdump

I kraft av å by på den beste strømmekvaliteten har norskutviklede Tidal vært et yndet alternativ blant musikkentusiastene, men nå ser det ut til at tjenesten går en usikker fremtid i møte. Dagens Næringsliv melder nemlig at Tidal opplever store økonomiske vanskeligheter for tiden.

Strømmetjenesten skal ha tapt hele 368 millioner før skatt i fjor. Siden selskapet byttet eier i 2015 skal det økonomiske tapet samlet sett nå ligge på rundt en halv milliard kroner.

Frem til desember i fjor skal driften av tjenesten ifølge regnskapene ha blitt finansiert gjennom rentefrie lån fra holdingselskapet Project Panther Bidco, som eier Tidal gjennom selskapet Aspiro. Project Panther Bidco, som var eid av artisten Jay-Z, gikk selv i oppløsning i februar i år.

Kan gå dukken innen seks måneder

I januar i år kom et av de største amerikanske telekomselskapene Sprint inn som investor i Tidal. Ifølge en rapport tilførte Sprint nok kapital til å drifte selskapet i 12-18 måneder, som altså betyr at Tidal kan gå helt tom for penger i løpet av de neste seks månedene uten ny tilgang til kapital.

Tidal har ikke kommet med noen offisielle kommentarer om saken ennå, men en talsperson hos selskapet sendte en uttalelse til nettstedet Engadget nylig.

– Vi har opplevd negative historier om Tidal siden oppstarten, og vi har ikke gjort annet enn å vokse hvert år, heter det i uttalelsen. Selskapet skal visstnok tidligere ha uttalt at de kommer til å gå i null ganske snart, for så å begynne å tjene penger rundt midten av neste år.

Tjenesten ser med andre ord ut til å avvise opplysningene som har kommet frem i pressen. Hvordan det faktisk vil gå med tjenesten fremover er dermed uvisst, og den som venter får se. Det er allerede en kjensgjerning at Tidal er en liten aktør på et marked som domineres av tjenester i sterk vekst, først og fremst Spotify.

Lurer du på hvilken musikktjeneste du skal velge? Her er vår guide »

annonse