Tek.no

Nyhet

GoPro har lansert et 360-graderskamera som klasker til med 5K-oppløsning

GoPro Fusion har også andre triks i ermet.

GoPro
21 Apr 2017 15:11

GoPro har hatt ambisjoner tidligere når det gjelder 360-gradersløsninger i form av diverse rigger som rommer vanlige GoPro-kameraer, men nå har selskapet omsider kunngjort et eget, dedikert 360-graderskamera. På sine hjemmesider har GoPro nemlig dratt sløret av nye Fusion.

Fusion skiller seg fra andre 360-graderskameraer blant annet når det gjelder oppløsning. Det klasker nemlig til med intet mindre enn 5K-oppløsning, eller 5,2K for å være helt presis.

Kameraet skal i første omgang bli tilgjengelig for profesjonelle innholdsmakere gjennom et pilotprogram som starter til sommeren, men ifølge GoPro skal det også komme en kommersiell lansering mot slutten av året.

Seks GoPro-kameraer i ett

Fusion beskrives av GoPro-sjefen Nicholas Woodman som å ha seks GoPro-kameraer smeltet sammen til ett. Kameraet filmer altså i alle retninger som vanlige 360-graderskameraer, men i tillegg til dette er kameraet også ment å være nyttig for dem som kun ønsker å lage vanlige videoer og ta stillbilder.

Det nye produktet byr nemlig på en ny funksjon som heter OverCapture, som innebærer at man kan «hente ut» vanlige bilder og video i HD-kvalitet fra 360-gradersopptaket. Dermed kan man altså velge ut utsnitt og komposisjon i etterkant, og også fange inn komposisjoner man kanskje ikke hadde tenkt på i utgangspunktet.

Utover dette foreligger det ennå fint lite tekniske detaljer om det nye kameraet, annet enn at det vil bli kompatibelt med en rekke av GoPros eksisterende tilleggsutstyr. En kommersiell lansering skal altså finne sted mot slutten av året, men verken prisantydning eller en nærmere dato foreligger ennå.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo som skal være tatt opp med det nye Fusion-kameraet.

Dette knøttlille actionkameraet tar opp 360-gradersvideoer i 4K-oppløsning »

Les også
GoPro Hero6 avslørt av Elkjøp
Les også
Med dette 360-graderskameraet til mobilen kan du lage heftige «Matrix-effekter»
Les også
Motorolas modulære mobiltelefoner har fått et 360-graderskamera
Les også
Garmins første 360-graderskamera tar store stillbilder og video på opptil 120 bilder i sekundet
Les også
Dette kameraet tar opp ekte VR-video i 4K-oppløsning, og koster bare en tiendedel av Nokia Ozo
Les også
Med Facebooks nye VR-kamera kan du bevege deg rundt inni videoen
Les også
Denne dronen kan ta opp VR-video i 6K-oppløsning
Les også
Dette kameraet har 16 objektiver
annonse

Les også