Til hovedinnhold

SanDisk har stappet 400 GB inn på et microSD-kort

Lar deg lagre 40 timer med full HD-video på mobilen.

Det Western Digital-eide selskapet SanDisk har alltid ligget langt fremme når det gjelder nye minnekort-gjennombrudd, og nå har selskapet avduket det de hevder er verdens største microSD-kort.

Det nye SanDisk Ultra microSDXC-kortet har en kapasitet på hele 400 GB. Den høyeste kapasiteten på microSD-kort vi har vært vant med hittil ligger til sammenligning på 256 GB, så vi snakker altså om en ganske solid økning i plassen man kan boltre seg på.

40 timer med video i full HD

Ifølge SanDisk kan man lagre rundt 40 timer med video i full HD-oppløsning på nettbrettet eller mobilen med det nye kortet.

I likhet med tidligere microSDXC-modeller fra SanDisk har det nye kortet en lesehastighet på høyst respektable 100 MB/s, som ifølge produsenten er nok til å overføre rundt 1200 bilder i minuttet, for de som er ivrige mobilfotografer.

Det nye microSD-kortet på 400 GB vil ha en veiledende, amerikansk utsalgspris på 250 dollar, litt i underkant av 2000 kroner, men hva det ender opp med å koste i Norge er ennå uvisst. SanDisks microSDXC-modell med 256 GB har til sammenligning en norsk pris på rundt 1500 kroner i skrivende stund.

Enda større microSD-kort skal for øvrig være på vei til markedet. Allerede i 2015 rapporterte vi om en modell fra selskapet Microdia som har en lagringsplass på hele 512 GB, men dette har vi ennå ikke sett noe til på forbrukermarkedet.

Trenger du ny mobil? Vi har tatt en titt på den nye Sony Xperia-modellen »

annonse