Tek.no

Nyhet

Med disse brikkene skal Samsung gi mobilen din 512 GB med lagringsplass

Samsungs nye minnebrikker skal legge til rette for neste generasjons mobiler.

Samsung
7 Des 2017 06:00

Lagringsplass på mobiler er fremdeles et ankepunkt, men heldigvis skjer det store, lovende fremskritt på området. På sine hjemmesider har Samsung nå kunngjort at de skal starte produksjonen av verdens første 512 GB-brikkene for mobiltelefoner.

De nye brikkene retter seg mot det Samsung kaller neste generasjons mobile enheter i premium-segmentet, men akkurat når vi får se dem på markedet er ennå uvisst.

Brikkene er av den såkalte eUFS-typen (embedded universal flash storage) og benytter Samsungs V-NAND-teknologi, som innebærer å stable minnecellene oppå hverandre. Enhetene består av åtte 64-lags brikker på 512 gigabit hver, som altså gir en lagringsplass på 512 GB.

Plass til rundt 90 full HD-filmer

For å illustrere hvilke praktiske konsekvenser dette har for mobilbrukere sier Samsung at plassen er nok til å lagre rundt 130 videoklipp på 10 minutter i 4K-oppløsning. 512 GB skulle også være nok til å lagre rundt 90 filmer i full HD-oppløsning på mobilen.

Når det gjelder ytelse sier produsenten at de nye eUFS-brikkene opererer med sekvensiell lese- og skrivehastigheter på henholdsvis 860 MB/s og 255 MB/s. Det skulle være nok til å overføre en full HD-film på 5 GB til en SSD på rundt seks sekunder, som Samsung sier er åtte ganger raskere enn et vanlig microSD-kort.

Produksjonen av brikkene har som sagt startet, men det nøyaktige tidspunktet for når de faktisk dukker opp i mobiltelefonene er uvisst. Man skal ikke se helt bort fra at de vil dukke opp i Samsungs neste flaggskip Galaxy S9.

Samsung har nå bekreftet brettbar mobil »

Les også
SanDisk lanserer verdens raskeste microSD-kort
Les også
Samsung vi lage smarte klær som kan lade mobilen din
Les også
Samsung slipper ny klapptelefon med to skjermer og heftig innmat
Les også
Rykteoppsummering: Samsung Galaxy S9
annonse