Nyhet

Hver tredje WP8-mobil er en Nokia 520                           

Windows-brukere velger billigmodellene.

Den mest populære Windows-mobilen på markedet er hverken Lumia 920 eller Lumia 925. Mens Nokias toppmodeller får mye oppmerksomhet, er det den langt simplere Nokia Lumia 520 som sørger for å gi Windows Phone markedsandeler.

Større enn nummer to og tre til sammen

Oktoberstatistikken viser at Nokia dominerer WP-markedet med budsjettmodellene sine. For WP8 er Nokia-dominansen enda større.

Hver tredje Windows Phone 8 er en Nokia 520, opplyser Adduplex, som har analysert den faktiske bruken av Windows-mobiler uten å se på salgstallene. Tallene viser at Lumia 520 er mer enn dobbelt så mye benyttet som nummer to på statistikken, en plass en annen budsjettmobil, Lumia 620, deler med den litt dyrere Lumia 920.

Ser en på Windows Phone under ett, er hver fjerde mobil en Lumia 520. Ser du bare på Windows Phone 8, som er den versjonen som har vært solgt det siste året, har Lumia 520 en markedsandel på nesten 33 prosent.

Legger du til Lumia 521 (USA-modell) og Lumia 620, utgjør billigmodellene fra Nokia over 50 prosent av Windows Phone 8-markedet.

Her kan du lese Amobils test av Nokia Lumia 520

Nokia dominerer totalt

Nokia har for øvrig et godt grep om det totale Windows Phone 8-markedet, med en andel på 89,2 prosent. Nest størst er HTC med 7,7 prosent. Samsung har 1,8 prosent, og Huawei 1,2 prosent.

Kilde: Winsupersite.com, mobil.se

Les også
Storslipp av Windows-flaggskip
Les også
Samsung og Microsoft satser på trådløs lading
Les også
Sony snuser på Windows Phone
Les også
I dag avgjøres Nokias skjebne
Les også
– Nokia-brettet er overlegent Microsofts
Les også
– Nokia bør ikke satse på toppmodeller
Les også
Dumper prisen på Lumia 620
Les også
Kan denne mobilen redde Nokia?
Les også
Dumper prisen på flaggskip-flopp
annonse